fallback

Трейс Груп подписа договор за 4,8 млн. лв. като водещ партньор в обединение

Възложител е София Тех Парк, а обект на договора е изграждането на експериментариум и посетителски център с пешеходен мост

11:44 | 27.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

На 23 май Обединение "Експо Тех Парк", с водещ партньор Трейс Груп Холд АД

Свързани компании:

, е подписало договор за изпълнение на обект "Експериментариум и посетителски център с пешеходен мост", съобщиха от холдинга чрез БФБ.

Възложител е София Тех Парк АД, като стойността на договора е 4,789 млн. лева, а финансирането е със средства от Европейския съюз. Срокът за изпълнение на работите е 431 дни. Партньори на Трейс Груп в Обединението "Експо Тех Парк" са Планекс ООД и Иво Петров Архитекти ООД.  Договорът е по проект „Научно-технологичен парк“, който се изпълнява по ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013, приоритетна ос 1: „Развитие на икономика, базирана на знанието и иновационните дейности”.   Проектът включва инженеринг (проектиране и изграждане) на обект „Експериментариум и посетителски център с пешеходен мост". Обектът е със стратегическо местоположение в Научно-технологичния парк и има функция на входно разпределителен център за целия комплекс.
Сградата е предназначена да посреща и информира идващите на територията на Научно-технологичния парк, както и да предоставя изложбена площ. Тя ще бъде с РЗП от 3787 кв. м и ще се състои от приземно ниво, междинно ниво и две експозиционни нива, разположена в паркова среда по протежение на бул. Цариградско шосе.

Пешеходният мост с дължина 126,5 м, който е неразделна част от сградата, ще осигурява необходимата връзка на посещаващите Научно-технологичния парк с главните направления на градския транспорт по бул. Цариградско шосе и ще позволява удобно пресичане на булеварда от велосипедисти и пешеходци. Той ще бъде снабден със стълбищни клетки и асансьори за хора с увреждания.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:39 | 11.09.22 г.
fallback