fallback

Нисък оборот в началото на сесията*

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата е 10/7, а при 7 позиции няма промяна

12:45 | 20.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Индексите на БФБ отчитат минимални повишения в началото на сесията при символичен оборот, както следва: SOFIX (+0,02%) до 593,06 пункта, BGBX40 (+0,1%) до 119,98 пункта, BGTR30 (+0,3%) до 433,78 пункта. BGREIT е без промяна на ниво от 96,25 пункта.

Основните индекси на водещите европейски борси отчитат понижения в рамките на 0,3-0,5% в ранната търговия. Американските акции приключиха вчерашната сесия с ръстове, като най-добре се представиха акциите на интернет компаниите. Азиатските акции поскъпнаха в днешната сесия въпреки напрежението в Тайланд, където бе въведено военно положение.

Търговията на пазара на акции на БФБ в началото на сесията възлиза на едва 56 хил. лв., като с най-голям оборот са Монбат (+1%) – 21 хил., КТБ (-3,2%) – 8 хил. и ПИБ (0%) – 4 хил.

В първите два часа на търговия на борсата има сключени сделки с 24 емисии акции, като съотношението печеливши/губещи е 10/7, а при 7 позиции няма промяна. Според блогъра BigBear основните акции на БФБ като цяло са справедливо оценени, като банките и холдингите са предпочитани инвестиции, констатира той в свое изследване на пазарните нагласи във форума на Investor.bg. Няколко от по-ликвидните компании просрочват отчетите си с над месец, сред които са Евроинс, Енемона и Спарки Елтос, като само от Евроинс аргументираха забавянето.

Борсите в България, Македония и Хърватия ще интегрират пазарите сиТрите борси създадоха обща компания със седалище в Скопие, която ще създаде регионална инфраструктура за търговия на ценни книжа. Вчера изтече срокът за публичното предлагане на ЦСКА, което претърпя неуспехПо време на подписката бяха записани акции за над 1 млн. лв., което обаче е само една четвърт от необходимото за успех на емисията.

* Данните са актуални към 12:10.

Пълна информация за протичането на борсовата сесия на БФБ

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:46 | 03.09.22 г.
fallback