fallback

МФ вписа точка за промяна в ръководството на БФБ-София

Новото предложение е директор да бъде Наталия Петрова, а не Гергана Чавдарова Беремска-Караджова

11:17 | 16.05.14 г. 3
Автор - снимка
Редактор

Министерството на финансите е вписало нова точка към дневния ред на Общото събрание на акционерите на БФБ-София, насрочено за 3 юни 2014 г. Новата точка е вписана в Търговския регистър на 10 май 2014 г.

Самото предложение на МФ предлага предсрочно прекратяване на мандата на членовете на Съвета на директорите Асен Ягодин, Васил Големански и Георги Български и избиране на тяхно място на Наталия Стоянова Петрова, Иван Кутлов и Димо Спасов.

Предстои да видим дали така внесеното предложение към дневния ред на ОСА няма да бъде обжалвано и блокирано, както стана при предишния опит на Министерството на финансите да смени ръководството на БФБ-София. Тогава МФ отново искаше да смени Ягодин, Големански и Български, а на тяхно място предлагаше Гергана Чавдарова Беремска – Караджова, Димо Спасов и Иван Култов. Сега вместо Беремска-Караджова е предложена Наталия Стоянова Петрова.

Акционерите на БФБ-София АД ще гласуват за дивидент от 0,112 лв. на акция и други рутинни точки за редовно общо събрание като одобрение на доклади и други.

Акциите на БФБ-София АД поскъпват с 66% в последните 12 месеца до 4,59 лв. за брой и 30,2 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Българска фондова борса АД /БФБ/(BSE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:48 | 14.09.22 г.
fallback