fallback

Печалбата на ФНИ България АДСИЦ намалява след спад на приходите от лихви

Фондът очаква увеличение на приходите и намаление на разходите през настоящото тримесечие

13:14 | 07.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Нетната печалба на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ 

Свързани компании:

 през първото тримесечие е спаднала с 37% на годишна база до 269 хил. лв., като приходите от продажби се увеличават с 27% до 691 хил. лв., показва тримесечният отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ.

Основен принос за отчетеното намаление на печалбата имат по-ниските общи приходи, в основата на които е намалението на приходите от лихви, се казва в междинния доклад за дейността на компанията. Промяната във финансовия резултат през следващото тримесечие ще зависи основно от реализираните приходи от наеми и направените оперативни разходи по управлението на новата сграда.

Основно събитие през изтеклото тримесечие, което дава отражения върху целия отчет, е закупуването на работеща офис сградаСграда 1Б от Бизнес Парк София. В резултат от тези действия на Фонда структурата на портфейла се променя, като отново се появява делът на бизнес имотите, където е включена новата придобивка. Промяната от своя страна води до намаляване дела на паричните средства. В края на разглеждания период инвестиционните имоти продължават да имат най-голям дял, съответстващ на 34%. На второ място остават паричните средства и търговските площи с по 25%. Дейността на дружеството през първото тримесечие на 2014 г. беше насочена най-вече в реализацията на новия инвестиционен проект, текущото управление на проект ТЦ „Доверие Бриколаж”, търсене на нови инвестиционни проекти и ефективното управление на свободните парични ресурси, се казва в доклада за дейността. Инвестиционни проекти на ФНИБ (в хил.лв.):

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:46 | 14.09.22 г.
fallback