fallback

Агрия Груп придобива БД Агри ЕООД и БД Фарм ЕООД

Компаниите от Североизточна България са с право на собственост и права на арендуване на общо 24 535 дка земеделски земи

10:04 | 24.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Агрия Груп Холдинг АД 

Свързани компании:

 е сключило предварителен договор за придобиване на 100% от дяловете от капитала на две компании, развиващи търговска дейност в сферата на агропроизводството в района на Североизточна България (община Провадия, област Варна), съобщи дружеството чрез БФБ.

Това са БД Агри ЕООД и БД Фарм ЕООД. Компаниите са титуляри на право на собственост на активи и права (недвижими имоти – стопански постройки, ведно с прилежащ терен, движими вещи – селскостопанска техника с прикачен инвентар, право на собственост и права на арендуване на общо 24 535 дка земеделски земи).

"Сделките, които предстои да бъдат финализирани до края октомври, са в изпълнение на част от инвестиционната програма на холдинга в направление увеличаване на обработваемите земеделски площи и засилване на ескпортната ориентация на компанията, каквато е стратегията за развитие в дългосрочен план.", посочват от Агрия Груп. "Придобиването на права на обработка на земеделски земи посредством придобиването на действащи компании създава увеличение на мащаба на бизнеса на холдинговата група и разбира се, възможност за мащаб в обработките, което е от съществено значение в агропроизводството", изтъкват от холдинга.

Свързани компании:

Агрия груп холдинг АД(AGH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:05 | 09.09.22 г.
fallback