fallback

Потребителското доверие приковава вниманието през седмицата

БНБ ще проведе аукцион за продажба на 3-месечни ДЦК за 400 млн. лв, а КСНС ще заседава във вторник

09:37 | 03.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Миналата седмица президентът Росен Плевнелиев предложи референдум за мажоритарния вот, задължителното гласуване и дистанционното гласуване. Във вторник тази седмица пък ще се състои заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност.

През уикенда видяхме размяна на удари по отношение на бюджет 2014 г. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предрече финансова катастрофа догодина, а министърът на финансите Петър Чобанов го опроверга с думите, че „сме много далеч от една апокалиптична ситуация".

Критики бяха отправени и по отношение на дълговете на страната. Прави или не в нападките си, и съответно – в защитните си реакции, управляващите ще наберат още 400 млн. лв. от пазарите в първия ден на седмицата.

В понеделник (3 февруари) Българска народна банка (БНБ) ще проведе аукцион за продажбата на 3-месечни държавни ценни книжа (ДЦК) с общ номинален размер от 400 млн. лв. На аукциона през декември бяха предложени книжа за 40 млн. лв. Постигнатата средна доходност бе 1,08%, която е най-ниската за тази емисия.

На проведения търг през ноември доходността по 3-годишните бонове бе 1,24 на сто. През юли пък тя бе по-висока – 1,64%, а предложеното количество бе за 35 млн. лв.

В първия работен ден за месеца Националният статистически институт (НСИ) ще публикува информация за издадените разрешителни за строеж и започнатото строителство, отнасящи се за четвъртото тримесечие на 2013 г.

За този ден е насрочено общото събрание на акционерите на Завод за шлифовъчни машини АД.

Във вторник (4 февруари) ще се проведе заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, свикано от президента Росен Плевнелиев. В дневния ред попадат стратегическите приоритети на България и Споразумението за партньорство с Европейската комисия.

В сряда (5 февруари) НСИ ще оповести данни за потребителското доверие за януари 2014 г.

Облигационерите на ТБ Централна кооперативна банка АД и на Балканкар-Заря АД са избрали сряда за провеждането на своите общи събрания.

В четвъртък (6 февруари) ще се съберат акционерите на Дъб АД, което се намира в ликвидация.

В петък (7 февруари) НСИ ще изнесе данни за продажбите в промишлеността, строителството и търговията за декември 2013 г., както и за продажбите на дребно и едро за последните три месеца на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:14 | 09.09.22 г.
fallback