IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акциите на Първа инвестиционна банка с ръст от 9% в началото на сесията*

От началото на седмицата традиционните "локомотиви" на БФБ - ЦКБ, Химимпорт и ПИБ, скачат съответно с 47%, 31% и 26%

11:03 | 10.01.14 г. 17
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Акциите на Първа инвестиционна банка с ръст от 9% в началото на сесията*

В началото на днешната сесия на БФБ индексите отчитални минимални изменения, като губещите акции имат превес над печелившите, но някои позиции не спират своя марш от началото на седмицата.

По оборот води ПИБ при ръст от 9%, след като вчера Ивайло Мутафчиев и Цеко Минев отправиха търгово предложение към останалите акционери. Делът на мажоритарите е достигнал 85% след покупката на по 14,92 млн. акции, колкото са имали досега останалите акционери с над 5%.

Търговията на пазара на акции на БФБ в началото на сесията възлиза на 352 хил. лв., като с най-голям оборот са ПИБ (+9,3%) – 144 хил. лв., ЦКБ (+10,1%) – 98 хил. и Химимпорт (+2,4%) – 53 хил. От началото на седмицата ръстовете по тези позиции са съответно 26,3%, 47,4% и 30,5%.

"Когато на БФБ има движение, независимо от посоката, локомотиви винаги са Химимпорт, ЦКБ, ПИБ и това е известно на по-опитните играчи. Сегашната ситуация не прави изключение", заяви през седмицата за Investor.bg Владимир Малчев от Бул Тренд Брокеридж.

Водещият индекс на БФБ – SOFIX, се покачва с 0,2% до ниво от 524,15 пункта. BGBX40 прибавя 0,1% до 105,07 пункта, BGTR30 се повишава с 0,4% до 365,91 пункта, а BGREIT отстъпва с 0,2% до 88,80 пункта.

Основните индекси на водещите европейски борси отчитат понижения в рамките на 0,5-0,8% в ранната търговия, след като американските приключиха без ясна посока вчерашната сесия

В първите около два часа на търговия на БФБ има сключени сделки с 22 емисии акции, като съотношението печеливши/губещи е 5/13 а при 4 позиции няма промяна.

От емисиите с оборот над 5 хил. лева с най-голям ръст са акциите на Арома (+11%), а с най-голям спад са книжата на Булгартабак (-4,3%).

* Данните са актуални към 10:45.

Пълна информация за протичането на борсовата сесия на БФБ

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 3
Чърчил
преди 10 години
колкото и да ривеш гроздето по сладко няма да стане ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 4
popo323
преди 10 години
Каква борса какви пет лева . Много бързо забравихте поуките от преди няколко години . Нашата борса е една измама за прости балъци . СОФИКС-а колко беше преди 6 год , май някъде около 2500 пункта . Сега колко е , и то при положение ,че изкуствено го бутат , изваждайки и вкарвайки непрекъснато разни дружества , та белким подскочи. Другите борси отдавна забравиха кризата и нивата от години са им над тези от преди кризата , а нашата е с 500 % надолу. Между другото нашата борса е с най голям спад в света без никакво реално възстановяване. Това нещо да ви говори за това какви измамници са всички бивши комунисти ,сега собственици на банки , заводи , дружества и какво ли не. И някой тръгнали да ми разправят какво се било качило . Ха ха , не е лесно да си *** , ама най хубаво е да си прясно ентусиазирано брокерче и да обясняваш на балъците как ще спечелят и да прибираш комисионни въртейки се на столчето пред компа. Някой се изживяват мислейки си ,че са на Уолстрийт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 7
misanthrope
преди 10 години
"Когато на БФБ има движение, независимо от посоката, локомотиви винаги са Химимпорт, ЦКБ, ***"Аз бих добавил, когато ЦКБ, Химимпорт и от групата са топ печеливши в някой ден, винаги са топ губещи на другия.С две думи казано, като на мажоритарите им се допие бира, почват да купуват (предимно от себе си), после почват да продават (предимно на други) , кешират и отиват да пият бира
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 2
mick
преди 10 години
Имам чувството, че някой е решил да вдигне индексите на БФБ.. то при тия обороти сигурно вместо в реклама самата БФБ може да го направи с рекламния си бюджет.. + някои приятели :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 1
korker
преди 10 години
Браво на първата банка, като една частна банка ни показа как може да си качиш акциите само дори с новината за търгово, дори и на нереално ниска цена и без оборот по него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още