IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акциите на Първа инвестиционна банка с ръст от 9% в началото на сесията*

От началото на седмицата традиционните "локомотиви" на БФБ - ЦКБ, Химимпорт и ПИБ, скачат съответно с 47%, 31% и 26%

11:03 | 10.01.14 г. 17
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Акциите на Първа инвестиционна банка с ръст от 9% в началото на сесията*

В началото на днешната сесия на БФБ индексите отчитални минимални изменения, като губещите акции имат превес над печелившите, но някои позиции не спират своя марш от началото на седмицата.

По оборот води ПИБ при ръст от 9%, след като вчера Ивайло Мутафчиев и Цеко Минев отправиха търгово предложение към останалите акционери. Делът на мажоритарите е достигнал 85% след покупката на по 14,92 млн. акции, колкото са имали досега останалите акционери с над 5%.

Търговията на пазара на акции на БФБ в началото на сесията възлиза на 352 хил. лв., като с най-голям оборот са ПИБ (+9,3%) – 144 хил. лв., ЦКБ (+10,1%) – 98 хил. и Химимпорт (+2,4%) – 53 хил. От началото на седмицата ръстовете по тези позиции са съответно 26,3%, 47,4% и 30,5%.

"Когато на БФБ има движение, независимо от посоката, локомотиви винаги са Химимпорт, ЦКБ, ПИБ и това е известно на по-опитните играчи. Сегашната ситуация не прави изключение", заяви през седмицата за Investor.bg Владимир Малчев от Бул Тренд Брокеридж.

Водещият индекс на БФБ – SOFIX, се покачва с 0,2% до ниво от 524,15 пункта. BGBX40 прибавя 0,1% до 105,07 пункта, BGTR30 се повишава с 0,4% до 365,91 пункта, а BGREIT отстъпва с 0,2% до 88,80 пункта.

Основните индекси на водещите европейски борси отчитат понижения в рамките на 0,5-0,8% в ранната търговия, след като американските приключиха без ясна посока вчерашната сесия

В първите около два часа на търговия на БФБ има сключени сделки с 22 емисии акции, като съотношението печеливши/губещи е 5/13 а при 4 позиции няма промяна.

От емисиите с оборот над 5 хил. лева с най-голям ръст са акциите на Арома (+11%), а с най-голям спад са книжата на Булгартабак (-4,3%).

* Данните са актуални към 10:45.

Пълна информация за протичането на борсовата сесия на БФБ

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

15
rate up comment 2 rate down comment 0
popo323
преди 10 години
Ще задам простия въпрос и тук , защото подобна практика да излизаш на борсата , 6 години да обявяаш печалби и накрая цената да ти е паднала с 600% и да си изкупиш акциите обратно акциите ще стане масова и с другите подобни измамници . Та кой ще купува акции при подобни нагли измами на тази борса. Осъзнавате ли ,че тук са губещи всички доброволни пенсионни и взаимни фондове , купували акции , като се почне от 11лв на IPO та до 2 лв. По този начин е загубил всеки осигуряващ се там. Може ли всяка година да си на печалба , пък да паднеш с 600% . На някой ще му изглежда ли нормално ако примерно ,Кока Кола е 6 години на печалба , а пък цената на акциите им е станала от 100 долара - 15 долара . Колко още бизнесмени ще последват неговия пример , това на нормална борса ли ви прилича. Хората са вложили парите си при теб , а ти ги мамиш , спомогнали са за развитието ти , пък ти се чудиш как да ги окрадеш. Родна картинка .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 4 rate down comment 0
popo323
преди 10 години
Абе човек , теб някой пита ли те нещо , аз дискусирам нещо с друг . Гледай си простотията не се бъркай навсякъде . Бягай да си купиш билетче за трамвая та утре , като отиваш на работа да видиш и ти къде УАСГ . Аман от прошляци - брокерчета.Те на село не го искат за плашило на бостана с тикви , като него , той дошъл у Софето , брокер да става.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 2 rate down comment 3
misanthrope
преди 10 години
:D Ей човек, спри да се излагаш. Ти си някакъв по умен от всички, минал си от всякъде, знаеш всичко... :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 5 rate down comment 0
popo323
преди 10 години
Аз къде съм минал ти не си наясно , казах ти , не давай оценки без да знаеш . Аз ви питам единствено . Струва ли ви се нормално една акция да излиза на пазара на IPO на 11 лв и след 6 год да се е сринала с 600%. Тук говорим че през всички тези години тази банка е била на печалба , логичното е тази акция е да е по скъпа . Ако това не е така , то значи ,че имаме измама при определянето и на справедлива цена при излизането и на IPO или пък изкуствено и е понижена цената , което е пак измама. Сега с обратното изкупуване на 2 лв тази измама се изчиства доста небрежно . А пък вие квичите от възторг при тази измама . Това не е нещо ново разбира се , Етропал направи същото , пък и други. Ако някой приемат борсата като място където да шетат само измамници- бизнесмени , тя няма бъдеще . Пак ще се срине.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 1 rate down comment 2
Чърчил
преди 10 години
Много лично ги приемаш нещата, това е грешно и белег на начинаещ ;) Всички сме минали от там споко. От приватизацията си на пазара, а Софикса бил стигнал 2500 ? Явно по това време не си и чувал за борса. Това че твоите не скачат, и не си влязал в ликвидните "***" няма да се оправи с хейтване по форуми :) Действай момче, действай ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 1
popo323
преди 10 години
А и в момента имам акции , на Софарма , на Солвей Соди , на Монбат , на М+С Хидравлик и на някой други , които съм преценил ,че имат някакво бъдеще . Но да представяме акциите на измамниците , като нещо положително е недопостимо. Много хора тепърва ще изгорят и то за да спечелят няколко брокерчета мижави комисионни . Поне да предпазим когото можем от поредната глупост . Не трябва подобни крупни измами да се представят , като бизнес начинания . Пак ще напиша , не може акция на Банка която непрекъснато е на печалби 6 години , да се срине с 600% и сега някой да ми твърди ,че това сега е печалба . Нямам нито една акция в *** , Химимпорт или другите глупости , Но не лъжете хората . Бих ти обяснил как един приятел издаде акции на една глупост на 11-13 лв и после , демек сега си ги изкупува на левче , ама няма смисъл.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 4 rate down comment 1
popo323
преди 10 години
Не си прави смешни и некадърни изводи без да знаеш каквото и да било реално . Не си търси елементарни оправдания за безспорните истини които съм написал . Единствено се опитвам да предупредя хората да не вършат глупости и да се ловят на елементарните измами на разни брокерчета . Разбира се хората които се издържат от подобни измами ще си скъсат *** да представят някакъв срив от 600% и покачване от 10% ,като грандиозен успех . Не очаквам платени брокерчета по инвестиционни къщи и отдели на банки да харесат това което пиша . Но и двама души да предпазя от бъдещите им измами с акции пак е файда. Само луд може да представя спад от 1000% като незначителен и после да търси нещо положително в 50% покачване . Апропо аз продавах когато акциите бяха скъпи , тъй като бях на борсата още от Масовата привитизация , но просто подобни измами да се представят , като нещо положително е наглост отвсякъде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 0 rate down comment 0
Чърчил
преди 10 години
Явно си от тия влезли по върховете и продали на дъното и сега нещо те мъчи в душата и не ти дава мира. Разбира се че може да се спечели - ето само за последния месец някои са с двуцифрен ръст - на бялото черно не можеш да кажеш. А това че мажовците и борсата били такива или онакива кой го интересува след като умееш да купиш нещо евтино и да го продадеш на печалба ? А който не го умее или намира проблема в себе си и го решава или целия свят му е виновен завинаги :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 2
popo323
преди 10 години
Аз ни "ривя" , но просто ми е смешно как някой се надъхват на глупости и се мъчат пак да лъжат балъците . Иначе ми е пределно ясно ,че тук четат и пишат доста брокерчета по разни инвестиционни къщи които разчитат да имат заплатки точно на балъците на борсата . Не очаквам одобрение от тях , те трябва да лъжат за да оцеляват. Иначе нищо хубаво не ги чака.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
Финанси виж още