fallback

Бизнес климатът и лихвената статистика приковават вниманието през седмицата

От НСИ очакваме и информация за цените на производител в промишлеността

09:15 | 30.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Очаква ни по-слаба откъм икономически събития седмица, като по-важните от тях са концентрирани в нейния първи ден и всъщност последен работен за 2013 г. Ето и кои са събитията, които ще следим през трите работни дни.

В понеделник (30 декември) Националният статистически институт (НСИ) ще изнесе данни за производството и доставките на енергийни продукти за ноември, информация за бизнес климата за декември, цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността за ноември 2013 г.

Освен това НСИ ще публикува последните данни за ключовите показатели за състоянието на България за тази година. Става дума за инфлация, БВП, безработица и др. Очакваме и структурната бизнес статистика за видовете финансови посредници (застрахователни предприятия и доброволни пенсионни фондове) за 2012 г.

В последния работен ден за 2013 г. Българска народна банка ще оповести лихвената статистика за ноември 2013 г., като от нея ще разберем как се движат лихвите по кредитите и по депозитите.

Акционерите на Имоти Директ АДСИЦ са избрали 30 декември, за да проведат своето общо събрание. Дружеството се намира в ликвидация.

Вторник (31 декември) е обявен за почивен ден.

В сряда (1 януари) настъпва новата 2014 г. и също почиваме.

Четвъртък (2 януари) е първият работен ден за новата 2014 г. Единствено акционерите на Химснаб България АД ще се съберат за своето общо събрание.

За петък (3 януари) не са предвидени събития от корпоративния и макроикономически календар на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:54 | 20.08.22 г.
fallback