fallback

Нито дивидент, нито сплит след събранието на ЧЕЗ Разпределение?

Това показват първите информации и пазарната реакция, предстои публикуване на официалния протокол от общото събрание

09:10 | 14.11.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Общото събрание на акционерите в ЧЕЗ Разпределение България АД не е одобрило предложенията за дивидент от 1 000 лв. на акция и намаляване на номиналната стойност на акция от 10 лв. на 1 лв. на акция, показват движението в цената на акциите и неофициални коментари в темата за дружеството във форума на Investor.bg. Съществуват опасения, че преди публикуване на протокол от общото събрание никой няма право да обявява какво е решено. Въпреки това във форума на Investor.bg такава информация бе разпространена. Екипът на Investor.bg не се позовава на други източници, тъй като е спорно дали имат право да говорят, преди официалният протокол от общото събрание на акционерите да бъде публикуван. Борсовата търговия обаче е показателна.

Вчера сутринта акциите на дружеството се търгуваха при цена от 1 600 лв. за акция, но в 13:20 ч. последваха разпродажби до 1 581 лв. за акция, а до 13:48 ч. цените паднаха до 1 551 лв. за ценна книга. В края на сесията търговията приключи при цена от 1 579,999 лв. за брой.

Предложенията за дивидент от 1 000 лв. на акция и намаляване на номиналната стойност (сплит) от 10 лв. на 1 лв. бяха на ПОК Доверие, като очевидно не са били приети от мнозинството от другите акционери. В срок от 3 работни дни ЧЕЗ Разпределение България АД трябва да публикува протокол от общото събрание, от което ще се види официалният резултат от гласуванията.

Компанията отчете 22,2 млн. лв. печалба за полугодието на 2013 г., спрямо 26,7 млн. лв. за същият период на миналата година. Продажбите се увеличават с 20% на годишна база до 367 млн. лв. Собственият капитал на дружеството е 621 млн. лв.

 

Свързани компании:

Електроразпределителни мрежи Запад АД(CEZD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:04 | 09.09.22 г.
fallback