fallback

Инфлацията и платежният баланс на фокус през седмицата

Предстоят и дебатите по втория вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски, внесен от ГЕРБ миналата седмица

09:00 | 14.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Във вторник миналата седмица Конституционният съд (КС) сякаш не успя да реши дали Делян Пеевски заслужава да остане на депутатското кресло. Дори и определено като безпрецедентен случай от някои експерти, решението на КС върна Делян Пеевски в парламента. След като това се случи, протестът в София се нажежи, навлизайки в своя пети месец.

В четвъртък пък ГЕРБ внесе втори вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски - този път за провал на правителството в сферата на регионалната политика и инфраструктурата.

Освен върху новия вот на недоверие тази седмица фокусът ще бъде върху инфлацията и платежния баланс.

В понеделник (14 октомври) Националният статистически институт (НСИ) ще публикува данните за инфлацията за септември.

Първият ден от седмицата е началната дата за търговия с права на Интерскай АД.

Във вторник (15 октомври) НСИ ще оповести предварителните данни за научноизследователска и развойна дейност (НИРД) за 2012 г.

Акционерите на публичните дружества Монбат АД, Златен лев Холдинг АД и Зенит Агрохолдинг АД ще проведат своите общи събрания.

В сряда (16 октомври) Българска народна банка (БНБ) ще публикува данните за състоянието на платежния баланс на страната за месец август 2013 г., както и за потока от преки инвестиции отново за същия месец. За първите седем месеца на 2013 г. преките чуждестранни инвестиции намаляват с една трета на годишна база до 802,5 млн. евро.

От БНБ очакваме и информация за външната търговия на страната за юли 2013 г.

За четвъртък (17 октомври) е насрочено общото събрание на Каолин АД.

В петък (18 октомври) НСИ ще изнесе информация за системата на здравни сметки за 2011 г., а акционерите на Холдинг Кооп-Юг АД ще се съберат за своето редовно общо събрание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:08 | 12.09.22 г.
fallback