fallback

Лошите кредити и бизнес климатът на фокус през седмицата

В петък БНБ ще публикува информация за нивата на лихвените проценти по кредитите и депозитите

09:10 | 23.09.13 г. 1
Автор - снимка
Създател

В четвъртък миналата седмица с 96 подписа ГЕРБ внесе вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски заради политиката в областта на инвестиционното проектиране. Вече повече от 100 дни протестиращи граждани искат оставката на кабинета, а междувременно премиерът Пламен Орешарски направи отчет за първите 100 дни на своето управление.

Същевременно предварителните данни на Българска народна банка (БНБ) показаха, че преките чуждестранни инвестиции намаляват с една трета за първите седем месеца на годината. Тези интересни събития белязаха отминалата седмица. Ето какво предстои през настоящата.

За понеделник (23 септември) са насрочени общите събрания на акционерите на Енерго-Про мрежи АД, Лавена АД, Инвестиционна Компания Галата АД, Соларпро холдинг АД и Енерго-Про Продажби АД.

Във вторник (24 септември) Националният статистически институт (НСИ) ще публикува окончателните данни за индексите на цените на износа и вноса за 2012 г., както и предварителните данни за полугодието.

На този ден акционерите на Зенит имоти АДСИЦ, Куантум Дивелопмънтс АДСИЦ и Медика АД.ще проведат своите общи събрания.

В сряда (25 септември) БНБ ще обяви паричната статистика за август 2013 г., която включва размера на лошите и преструктурираните кредити, както и данните за брутния външен дълг за юли. Акционерите на Явор АД и Пампорово АД ще се съберат за общи събрания.

За четвъртък (26 септември) няма предвидени събития от макроикономическия и корпоративен календар на страната.

В петък (27 септември) НСИ ще изнесе данни за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България за август, както и данните от наблюдението на бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията и услугите за септември.

Същия ден БНБ ще обяви лихвените проценти по кредитите и депозитите за август 2013 г. През юли лихвите по потребителските кредити в евро се понижиха, а тези по новите депозити на граждани в лева отбелязаха лек ръст.

В последния ден от седмицата общи събрания ще проведат акционерите на Юнайтед пропъртис АДСИЦ, Българо-Американска Кредитна Банка АД, Декотекс АД и намиращото се в ликвидация дружество Орел Инвест АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:41 | 06.09.22 г.
fallback