fallback

КФН разкри принудителни мерки към ПОК Доверие и ПОД Алианц

Мерките са свързани с акциите на Каолин АД и облигациите на Алфа Енерджи Холдинг ЕАД

10:32 | 07.08.13 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Комисията за финанансов надзор е наложила принудителни административни мерки на ПОК Доверие АД и ПОД Алианц АД, свързани с акциите на Каолин АД и облигациите на Алфа Енерджи Холдинг ЕАД, става ясно от предоставен достъп до информация от КФН на главния редактор на Информационна агенция БГНЕС Зелма Алмалех, без обаче да се посочват мотивите за административните мерки.

Със заповед на КФН от 28 март 2013 г. се забранява на ПОК Доверие, в срок от шест месеца от получаване на заповедта, да сключва, от името и за сметка на управляваните от компанията УПФ „Доверие”, ППФ „Доверие” и ДПФ „Доверие”, нови договори за обратно репо с акции на „Каолин” АД, както и да не продължава срока на действие на сключените договори.

Със заповед на КФН от 15 април 2013 г. се забранява на ПОД Алианц да сключва, от името и за сметка на управляваните от дружеството ЗУПФ „Алианц България”, ЗППФ „Алианц България” и ДПФ „Алианц България”, нови договори за обратни репо сделки с акции на „Каолин” АД, както и да не продължава срока на действие на сключените договори през периода от датата на получаване на заповедта до 31.10.2013 г.

Със заповеди от 30 април 2013 г. се задължават ПОК Доверие АД и ПОД Алианц АД в тримесечен срок от получаване на заповедта да продадат притежаваните от УПФ „Доверие”, ППФ „Доверие”, ДПФ „Доверие” и ЗУПФ „Алианц България” обезпечени корпоративни облигации с ISIN код на емисията BG2100021091, с първоначален емитент „Алфа Енерджи Холдинг” ЕАД, заместено в дълг от „Алфа Енерджи” ЕАД, като положат изискуемата от закона грижа на добър търговец и защитят в максимална степен интересите на осигурените лица.  

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:03 | 11.09.22 г.
fallback