fallback

Търговата цена за Каолин АД е очакваната - 4,156 лв. на акция

Търговият предложител Quarzwerke Gmbh вече притежава 90,12% от капитала на дружеството

11:42 | 14.06.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Търговата цена за Каолин АД е 4,156 лв. на акция, съобщи дружеството чрез БФБ-София. Това е най-високата цена платена от търговия предложител в последните 6 месеца.

Търговият предложител Quarzwerke Gmbh вече притежава 90,12% от капитала и обект на търговото предложение са 9,88%. В съобщението не се споменава дали търговото предложение има за цел достигане на дял от малко над 95% и отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества.

Търговото предложение е внесено в Каолин АД на 13 юни 2013 г., като вероятно в същия ден е внесено и в КФН. Това е последния възможен ден за отправяне на търгово предложение, след като на 31 май 2013 г. Quarzwerke Gmbh премина дял от 87% в капитала на Каолин АД. В следващата седмица обаче акционерът изкупуваше допълнителни акции, за да достигне дял над 90%, който именно му дава възможност да отправи търгово предложение за отписване.

Все още КФН не е взела отношение към търговото предложение. Посредник по него е ИП Булброкърс АД. Обикновено процедурата от отправяне на търгово предложение до сделките с приелите предложението отнема около 3 месеца.

Интригата е дали Quarzwerke Gmbh ще успее да придобие над 95,06% от капитала на Каолин АД, за да може да отпише дружеството като публично и съответно търговията с акциите му на БФБ-София да бъде прекратена.

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:44 | 13.09.22 г.
fallback