fallback

Открит бе новият завод на Софарма

Заводът за твърди лекарствени форми ще осигури 420 нови работни места

18:31 | 13.06.13 г. 2
Автор - снимка
Редактор

Новият завод на Софарма. Снимка: Investor.bg

Близо хиляда души присъстваха на откриването на новия завод на Софарма АД в столичния квартал Илиянци в София. Основната част от тях са бъдещите работници в завода, където ще работят 420 души.

„Вие кажете какъв е инвестиционният климат в страната, след като заводът бе започнат през 2007 г., строи се от две години и се открива сега. Корпоративният данък от 10% не е достатъчен да подобри климата“, коментира изпълнителният директор Огнян Донев пред журналисти преди откриването. „Изграждането на завода преобразява напълно Софарма и е последната стъпка в модернизирането на всички производствени мощности. Инвестицията в новата мощност е на стойност 75 милиона лева. Строежът на новия комплекс продължи две години и половина и в неговите рамки са включени завод за твърди лекарствени форми с разгъната застроена площ от 21 280 м² и лабораторно административен комплекс с площ  5 000  м²“, съобщиха от Софарма АД. Заводът за твърди лекарствени форми е с капацитет 4 милиарда таблетки годишно и ще осигури 420 нови работни места. Идейният проект за новия завод получава сертификат за Инвеститор първи клас през 2007 г. от Българската агенция за инвестиции.

На откриването присъстваха председателя на Народното събрание Михаил Миков, негово превъзходителство Джон Роуан, посланик на Ирландия, изпълнителният директор на Уникредит Булбанк Левон Хампарцумян, Кирил Домусчиев, председател на надзорния съвет на Биовет АД, Румен Янчев, изпълнителен директор на Булстрад, Камен Колчев, собственик на Елана финансов холдинг, Светозар Абрашев, изпълнителен директор на София интернешънъл секюритиз, Николай Василев и Никола Янков, управляващи партньори в Експат Капитал, Пламен Димитров, председател на КНСБ, Румен Соколов управител на Сервиз Финансови Пазари ЕООД, дъщерно дружество на БФБ-София, Андрей Брешков, управляващ партньор в Евроброкер ООД и други.

Видео от събитието можете да видите в темата за Софарма АД в Коментари на Investor.bg.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:18 | 13.09.22 г.
fallback