fallback

Анкета търси отговор на въпроса какъв е профилът на инвеститорите на БФБ-София

Отговорите до момента показват че 95% са мъже, почти изцяло от София и другите големи градове

11:23 | 13.06.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Отговор на въпроса какъв е профилът на инвеститорите на БФБ-София търси анкета, организирана от коментатори във форума на Investor.bg.

Натрупаните до момента еднозначни отговори показват, че в 95% от случаите това са мъже. Само 9% разчитат на доходите си търговия като единствен източник на средства, тоест това са професионалните инвеститори.

В големите градове са 98% от инвеститорите, като образованието на 43% от всички е икономическо.

Очакванията за най-добре представяща се акция до края на 2013 г. са за ЦКБ и Химимпорт с по 4 гласа, Софарма, ПИБ и Адванс Теерафонд АДСИЦ с по 3 гласа, с по две гласувания са Биовет, Неохим и Енемона. С по един глас са ЧЕЗ Разпределение, Енерго-Про Мрежи, Евроинс, Софарма Трейдинг, Зърнени храни България, Индустриален холдинг България и Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ.

Анкетата можете да попълните на следния адрес, като видими са и междинните резултати. По повод анкетата е създадена и специална тема във форума на Investor.bg.

Автори на въпросите са коментаторите Hrist0 Hrist0v и 15%. За 25 юни 2013 г. в 18 ч. пък е насрочен Клуб Investor.bg на тема капиталовия пазар и там ще можете да се запознаете с част от инвеститорите на БФБ-София. Събитието ще се проведе в Гранд хотел София. Институционални партньори на клуб Investor.bg са:  БФБ - София, Ърнст и Янг България, Hermes Gift, Домейн Бояр, Bulgaria ON AIR, Дакси и ГБИТК.

Свързани компании:

Българска фондова борса АД /БФБ/(BSE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:01 | 10.09.22 г.
fallback