fallback

ИХ България сменя Кей Би Си като посредник с Алианц Банк България

Причината е, че Кей Би Си Секюритис клон България прекратява дейността си като посредник

10:46 | 07.02.13 г. 1

Индустриален холдинг България АД прекратява договора с Кей Би Си Секюритис клон България като посредник по издаването на конвертируеми облигации поради постъпилото уведомление за прекратяване на дейността на посредника, съобщи холдингът чрез Бюлетин Investor.bg.

Новият посредник по издаване на конвертируеми облигации на холдинга ще е Алианц Банк България.

На въпрос на Investor.bg към Кей Би Си Секюритис клон България дали дружеството се прекратява окончателно или ще бъде преобразувано в АД или друга правна форма, от посредника отказаха коментар.

Все още няма информация относно прекратяване в партидата на Кей Би Си Секюритис клон България в Търговския регистър, както и в сайта на БФБ-София.

Индустриален холдинг България АД планира издаването на конвертируеми облигации за 30 млн. лв., като решението бе взето от акционерите на 17 декември 2012 г.

Минимумът за успех на емисията е издаването на книжа за 22 млн. лв., като целта е рефинансиране на текущата емисия конвертируеми облигации за 21 713 900 лв., а ако бъдат привлечени повече средства ще се използват за частично рефинансиране на кораб Даймънд Скай, разширение на пристанище КРЗ Порт Бургас и други малки проекти на дъщерни дружества.

Планира се новата емисия да бъде със срок 2 години, лихва от 6,5% годишно и лихвени плащания на всеки 6 месеца.

В момента в обращение е третата емисия конвертируеми облигации, издадена на 18 октомври 2011 г. с падеж 18 октомври 2014 г. Лихвата е 8% годишно, а главницата - 21 713 900 лв.

Свързани компании:

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:27 | 11.09.22 г.
fallback