fallback

АПСК предлага 704 276 акции на Химимпорт при начална цена от 1,268 лв./бр.

Предлагането е част от 30-я Централизиран публичен търг, като другото публично дружество, от което се предлага дял, е Сливница 1968 АД

14:36 | 21.01.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол /АПСК/ ще предложи акции от 17 дружества за продажба на 30-я централизиран публичен търг, който ще се проведе на Българска фондова борса-София АД, съобщиха от ведомството. В рамките на търга ще бъдат предложени 704 276 акции (близо 0,5% от капитала) на Химимпорт АД при начална цена от 1,268 лв. за акция. Това е повече от исканите от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) 1 лв. на акция по време на предишния Централизиран публичен търг, приключил на 22 ноември 2012 г. Нито една не беше купена тогава, защото пазарната цена бе по-ниска. В момента обаче тя е около 1,30 лв. за акция, тоест пазарната е над исканата от АПСК.

Преди това АПСК направи опит да продаде тези акции и на цена от 1,07 лв. за брой, но отново не успя, а през май 2012 г. опита и при 1,26 лв. за акция.

Въпросните акции са собственост на Консолид Комерс ЕАД, гр. София и се предлагат от АПСК.

В рамките на 30-я ЦПТ ще бъдат предложени за продажба пакети от дружества като ВМТ Орбита АД, БДЖ Трансимпекс АД, Свободна безмитна зона - Бургас АД, Свободна зона - Свиленград АД, Транзитна търговска зона АД, Частно акционерно дружество Зографски и др. Публични дружества сред тях са само Химимпорт АД и Сливница 1968 АД.

Информационните меморандуми на дружествата могат да се разглеждат в сградата на АПСК от 9.00 до 17.00 часа всеки работен ден от датата на обнародване на тръжното обявление в Държавен вестник до крайната дата за провеждане на централизирания публичен търг. В този срок желаещите могат да закупят и екземпляр от информационния меморандум за предлаганите дружества.

Началната дата на предлагането на пакетите от акции на централизирания публичен търг е шестият работен ден от датата на обнародване на тръжното обявление в Държавен вестник, а крайната – 14 работни дни от обнародването.

Дружествата ще се продават на сегмент “Централизиран публичен търг” на “Приватизационен пазар” на “Българска фондова борса София” АД. Вижте пълния списък.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:16 | 30.08.22 г.
fallback