fallback

Химимпорт е отворен за среща с индивидуалните инвеститори

Поканата отправи Александър Керезов, член на Управителния съвет на холдинга във форума на Investor.bg

13:48 | 10.01.13 г. 13
Автор - снимка
Редактор

Александър Керезов. Снимка: Investor.bg

„Никога не отказвам срещи и предлагам да се организирате и да направим неформална среща, на която да Ви отговоря на въпросите“, заявява Александър Керезов в темата за Химимпорт АД в Коментари на Investor.bg. Той е член на Управителния съвет на холдинга, като вчера публикува 4 мнения с ник Kerezov.

„Предложението за среща е напълно сериозно - който не вярва да попита Мариян Йорданов“, уточни Керезов, явно визирайки предишната неформална среща, на която присъстваха 22 инвеститора и един журналист. Срещата се проведе на 23 февруари 2008 г. (събота) в офиса на Химимпорт на ул. Стефан Караджа в София.

На въпрос от коментатора с псевдоним "15%", Керезов отговоря:

"В началото бяхме обвинявани, че "фрий флоут"-а е малък, после, че не правим обратно изкупуване, за да задържим цената на акциите, а сега, защо не сме изкупили пакети на 0,65 лв. Всеки инвеститор е в правото си да продаде притежаваните от него акции от едно публично дружество (докато не продаде, нито е спечелил, нито е загубил, ако инвестираните средства не са заемни; предварително отговарям и на контра въпроса за загубена лихва, ако инвестираните средства бяха на депозит - решението е на инвестиралия средствата - никой не гарантира печалби). Не еднократно сме декларирали, че средствата, които сме набрали от борсата са предназначени за инвестиции в бизнесите на групата на Химимпорт. И ако внимателно четете информацията в консолидираните отчети на Химимпорт, ще разберете, че не сме преставали да купуваме собствени акции , без това да е приоритет за нас.“

Керезов пише също така:

"Активността в борсовата търговия от началото на тази година може да породена от много причини - няма как да ги знам, а нямам навик да гадая. Хубаво би било да се запази като тенденция през годината - крайно време е търговията на БФБ да стане по-активна. Що се отнася до Артио - не, не са си продали пакета от обикновенни акции, който притежават от капитала на Химипорт. А това, че продават е тяхно право - може да престуктурират инвестиции, може да регулират резултат, не знам (пак ме карате да гадая). А що се отнася до дивидентите - дали е в началото или края на срока, важното е че са платени в срок (та нима Вие не плащате задълженията си в последния момент)." Той споделя още:

"Отдавна не съм писал в този форум, но днес реших да се включа, защото чета разсъждения на хора (които не са от вчера на пазара и които имат много стойностни коментари и мнения) и се учудвам на погрешните изводи и предположения - визирам "Батя" и разсъжденията му, свързани със "Зърнени храни" и отчета на "Химимпорт" Членът на УС на Химимпорт дава следните отговори на поставени въпроси: "1. Пакета акции на Зърнени храни беше върнат в "Химимпорт", за да не бъде обезсилен при вливането на "Химимпорт Груп" в "Зърнени храни" - цената е същата, на която беше придобит преди години от "Химимпорт Груп"; 2. "Химимпорт Груп" има направена оценка и съответно стойност, която могократно надвишава стойността на отчитане в "Химимпорт"; 3. Ако размяната беше извършена по текущата цена на "Зърнени храни", то участието на миноритарите щеше да се размие; 4. При тази цена, в капитала на "Зърнени храни" се формира немалка сума, като премия от емисии, а всички знаят какви са следствията от това."

Свързани компании:

Химимпорт АД - привилегировани акции - падежирали през юни 2016 г.(6C4P)

Зърнени Храни България АД(ZHBG)

Химимпорт АД(CHIM)

ТБ Централна кооперативна банка АД(CCB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:05 | 14.09.22 г.
fallback