fallback

Лавена АД ще увеличи капитала си с една трета

Планира се издаването на 66 667 акции, като вече е избран инвестиционен посредник по увеличението

16:23 | 18.12.12 г.

Лавена АД гр. Шумен планира увеличение на основния си капитал с една трета, или с 66 667 акции до 266 667 акции, гласи решение на Съвета на директорите, публикувано чрез БФБ-София.

Акциите са с номинална стойност от 1 лв., а емисионната стойност ще бъде определена с допълнително решение на Съвета на директорите.

Увеличението на капитала ще бъде осъществено чрез издаване на търгуеми права.  Останалите условия по издаването на емисия акции от увеличението на капитал, включително минимум за успех на емисията, ще бъдат определени с допълнително решение на Съвета на директорите.

Инвестиционен посредник БенчМарк Финанс АД е избран да изготви проспект за емисията нови акции и да предостави необходимите посреднически услуги във връзка с процедурата по увеличението на капитала.

Наскоро приключи търгово предложение за акциите на Лавена АД, като то бе прието от само 2 физически лица с общо 80 акции. Цената по търговото предложение беше 40,24 лв./акция.

Акциите на Лавена АД поевтиняват с 5% на годишна база до 40 лв. за брой и 8 млн. лв. пазарна капитализация.

Лавена АД отчете 64% ръст на продажбите на годишна база до 6,4 млн. лв. за деветмесечието на 2012 г. Печалбата се увеличи със 168% на годишна база до 780 хил. лв.

Свързани компании:

Лавена АД(LAV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:09 | 29.08.22 г.
fallback