fallback

Конкорд Асет Мениджмънт поема фондовете на Стандарт Асет Мениджмънт

КФН отне лиценза на последното на 4 юли 2012 г. и за четирите му фонда бе потърсено ново управляващо дружество

17:24 | 05.11.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Конкорд Асет Мениджмънт поема управлението на фондовете на Стандарт Асет Мениджмънт, след като лицензът на последното бе отнет на 4 юли 2012 г. За първи път в България фондовете на дадено управляващо дружество минават под управлението на друго.

С четири решения на Николай Попов, заместник-председател на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление Надзор на инвестиционната дейност, е разрешено на Конкорд АМ да поеме 4-те фонда на Стандарт АМ.

Одобрението, което Конкорд Асет Мениджмънт АД получава е за управлението на ДФ Стандарт Инвестмънт Високодоходен Фонд, ДФ Стандарт Инвестмънт Балансиран Фонд, ДФ Стандарт Инвестмънт Международен Фонд и ДФ Стандарт Инвестмънт Консервативен Фонд.

По данни от юли тази година активите на СИ Високодоходен фонд са 1,5 млн. лв., на СИ Балансиран фонд са 530 хил. лв., на СИ Консервативен фонд са 28 хил. лв. и на СИ Международен фонд са 389 хил. лв. Предстои да видим на колко ще се оценят активите от Конкорд Асет Мениджмънт АД.

Изборът на Конкорд АМ е осъществен от банката-попечител Уникредит Булбанк и Комисията за финансов надзор, а ако нямаше желаещ  да управлява фондовете, щеше да се премине към ликвидацията им. Последното щеше да доведе до спешни продажби на активите, което неминуемо води до ниски цени.

На 6 март 2012 г. Комисията за финансов надзор задължи управляващо дружество Стандарт Асет Мениджмънт АД да изпълни поръчки по обратно изкупуване, подадени от УПФ Бъдеще, в размер на близо 1 млн. лв., в четиридневен срок. Забавеното плащане тогава беше 3 месеца, а в момента вече достига 7 месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:45 | 13.09.22 г.
fallback