fallback

Софарма АД с 2% спад на продажбите през октомври

Продажбите за вътрешния пазар спадат с 10% на годишна база, докато при износа има ръст от 2%

15:55 | 05.11.12 г. 9
Автор - снимка
Редактор

Софарма АД реализира спад на продажбите през октомври 2012 г. с 2% на годишна база, съобщи дружеството, чрез БФБ-София. В това число има 10% спад на годишна база на продажбите за вътрешния пазар и 2% ръст на износа.

Приходите от продажби през десетте месеца на тази година се повишават с 2%, включително 10% спад на вътрешен пазар и увеличение със 7% на продажбите за износ.

На общо събрание от 1 ноември 2012 г., акционерите на Софарма АД гласуваха за изменение на условията, при които ще се извършва обратното изкупуване на собствени акции, определени с решение от акционерите на 23 юни 2010 г. и изменени с решение от 30 ноември 2011 г.

Промените са както следва: - обем на обратно изкупените собствени акции - до 10% от общия брой акции, издадени от дружеството, но не повече от 3% за една календарна година; - срок на извършване на изкупуването - не по-дълъг от 5 (пет) години; - минимална цена на обратното изкупуване - 2,10 лева. Максималната цена на обратното изкупуване в размер на 5,50 лева за акция, определена с решение на редовното общо събрание на акционерите, проведено на 23 юни 2010 г., се запазва без промяна.

Досега минималната цена на изкупуването беше 2,50 лв. за акция, а на изкупуване подлежаха до 3% от капитала.

Намерението на дружеството е да използва придобитите акции, за да обезщети акционери на дружества, които се цели да бъдат влети във фармацевтичната компания.

Вече е подписан договор за вливане на Българска роза Севтополис АД в Софарма АД, като акционерите на двете дружества спорят дали съотношението на замяна на акциите е добро за всяка от двете компании.

Акциите на Софарма АД поевтиняват с 29% за последната година до 2,32 лв. за брой и 306 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,07 лв. на акция.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:23 | 05.09.22 г.
fallback