fallback

КФН наложи временна забрана на търговото за акции на София-БТ

Веднага последваха сделки, който повишиха цената до 64,02 лв., каквато е тя в търговото пределожение

16:09 | 17.10.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Комисията за финансов надзор издаде временна забрана за публикуване на търгово предложение от Булгартабак-Холдинг АД за закупуване на акции на София - Булгартабак АД от останалите акционери на дружеството, гласи решение на КФН от днес. То бе публикувано в уеб страницата на комисията преди минути и веднага бе последвано от покупка на 375 акции до цена от 64,02 лв./бр., или ръст с 0,74%. Именно 64,02 лв. е цената в търговото предложение, на което е наложена временна забрана. Малко след обявяване на предложението, инвеститори се усъмниха в коректността на търговото предложение за София-БТ на база сравнение с това за Благоевград - БТ, където предложител отново бе Булгартабак холдинг. Обикновено при временна забрана на търгово предложение КФН има забележки към търговия предложител, на когото се дава възможност да ги отстрани. Ако той не ги отстрани, се налага окончателна забрана. На днешното си събрание КФН е отнела лиценза за извършване на дейност като инвестиционен посредник на Трейдвил ЕАД, по искане на дружеството.

Надзорът е издал разрешение на управляващо дружество Селект Асет Мениджмънт ЕАД да организира и управлява договорен фонд Селект Дивидент. КФН вписва договорен фонд Селект Дивидент в регистъра и потвърждава проспект за публично предлагане на дялове на фонда. Вписва емисията дялове в публичния регистър и вписва договорен фонд Селект Дивидент като емитент в регистъра, воден от КФН.

Регулаторният орган потвърждава проспект за първично публично предлагане на емисия акции, издадени в резултат на увеличаване на капитала на Софарма имоти АДСИЦ. Емисията е в размер на 386 097 броя обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми акции, с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност от 2,40 лева всяка.

Комисията за финансов надзор издава и разрешение на Добрич иншурънс брокер ООД за извършване на дейност при условията на свободата на предоставяне на услуги на територията на Република Румъния.

Свързани компании:

София-БТ АД(3JU)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:50 | 12.09.22 г.
fallback