fallback

Финанс Консултинг планира конвертируеми облигации за между 5 и 10 млн. евро

Лихвата по 7-годишната емисия е фиксирана на 8% годишно, платима на всеки шест месеца

10:17 | 03.10.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Финанс Консултинг АД планира издаването на облигации с номинален размер до 10 млн. евро, гласи поканата за общо събрание към сегашните облигационери, свикана за 12 октомври 2012 г.

Минималният размер на емисията е предвиден на 5 млн. евро, а лихвата е фиксирана на 8% за 7-годишния период на емисията. Главницата ще се изплати еднократно на падежа, а лихвените плащания ще са на всеки 6 месеца.

Книжата ще са конвертируеми, като след изтичане на 6-месечен срок от датата на издаване на облигационната емисия всеки облигационер ще има право, съгласно условията на облигационния заем и предложението за записване на облигации, да заменя /конвертира/ притежаваните от него облигации в такъв брой акции, съответстващи на актуалното към момента на замяната конверсионно съотношение.

Средствата от облигационната емисия ще бъдат използвани за финансиране на придобивания на дялови участия и преструктуриране на вземанията и задълженията на дружеството.

Обезпечението е първи по ред договорни ипотеки върху недвижими имоти.

Облигациите ще бъдат обект на частно пласиране, чрез оферти до не повече от 99 лица. Планира се емисията да бъде листвана на БФБ-София.

Консолидираният отчет на Финанс консултинг АД за първото полугодие на 2012 г. показва загуба от 1,73 млн. лв., спрямо загуба от 589 хил. лв. за същия период на миналата година.

Консолидираните продажби са за 4,3 млн. лв. за януари-юни 2012 г., спрямо 127 хил. лв. година по-рано.

Консолидираният собствен капитал към 30 юни 2012 г. е 1,17 млн. лв., а задълженията към облигационери са за 15,6 млн. лв. Общите пасиви са за 134 млн. лв., а активите - за 137 млн. лв., като делът на малцинственото участие е 2 млн. лв.

Свързани компании:

Финанс Консултинг ЕАД - облигации(9M7B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:14 | 11.09.22 г.
fallback