fallback

Петрол АД направи непарична вноска за 18,7 млн. лв. в дъщерно дружество

Дистрибуторът на течни горива свиква общо събрание за гласуване голяма сделка или сделка със свързани лица

15:30 | 02.10.12 г.

Петрол АД е направил непарична вноска за 18,7 млн. лв. в дъщерно дружество Варна Сторидж ЕООД гр. Варна, съобщи дружеството, чрез БФБ-София. Предметът на вноската са земи, сгради, машини и съоръжения, други материали и нематериални активи, намиращи се в Петролна база Варна, собственост на Петрол АД.

Решението за непаричната вноска е взето от акционерите на 14 декември 2011 г.

Също така Петрол АД свиква общо събрание на акционерите за гласуване на сделка по чл. 114 от Закона за публично предлагане на ценни книжа (ЗППЦК), тоест голяма сделка (за над 1/3 от активите) или сделка със свързани лица или заинтересовани лица. Събранието е свикано за 9 ноември 2012 г., като към материалите няма предложения по тази точка, защото според Управителния съвет няма постъпили конкретни предложения за овластавяне за извършването на такива сделки.

Акционерите ще гласуват и за промени в устава на Петрол АД.

Днес компанията обяви и че на 17 септември 2012 г. Управителният съвет на Петрол АД е взел решение да се учреди еднолично дружество с ограничена отговорност с наименование Петрол Еко Инвест ЕООД, със седалище в гр. Бургас. Като предмет на дейност са посочени множество направления - консултантска и инженерингова дейност с цел разработване и трансфер на технологии, реализиране на производство с химични и селскостопански технологии, строително – монтажни работи и услуги, производство и търговия на стоки за потребление, управление на дейности по събиране, съхраняване, дълбочинна преработка с цел получаване суровини и изделия за промишлеността, селското стопанство и строителство и за оползотворяване на отпадъци, като организация по оползотворяване, съгласно ЗУО и след получаване на съответното разрешение, както и всяка друга дейност, която не е забранена със закон.

Новоучреденото дружество Петрол Еко Инвест ЕООД вече е вписано в Търговския регистър при Агенцията по вписванията.

Акциите на Петрол АД поскъпват с 22% за последните 12 месеца до 4,5 лв. за акция и 492 млн. лв. пазарна капитализация. Консолидирани данни

Петрол АД отчита 5% ръст на консолидираните продажби до 666 млн. лв. за първото полугодие на 2012 г.

Компанията отчита консолидирана загуба от 23,5 млн. лв. за полугодието на 2012 г., спрямо консолидирана печалба от 16,2 млн. лв. за съпоставимия период на миналата година.

Консолидираният собствен капитал е отрицателен в размер на 44 млн. лв. към 30 юни 2012 г. Задълженията към банки и небанкови финансови институции са за 231 млн. лв., задълженията към доставчици и клиенти са за 218 млн. лв., а към облигационери за 41 млн. лв. Неконсолидирани данни Собственият капитал в неконсолидираният отчет към 30 юни 2012 г. не е отрицателен, а е плюс 368 млн. лв. Няма задължения към банки и небанкови финансови институции, а задълженията към облигационери са за 61,7 млн. лв. Задълженията към доставчици и клиенти са за едва 14 млн. лв. Продажбите са за 260 млн. лв. за януари-юни 2012 г., като се увеличават с 6% на годишна база. Загубата е 7 млн. лв., спрямо печалба от 24 млн. лв. за полугодието на 2011 г.

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:11 | 09.09.22 г.
fallback