fallback

ЕМКА подписа договор за безвъзмездна помощ в размер на 1,9 млн. лв.

Целият проект е за 3,9 млн. лв. и касае закупуване на оборудване по оперативната програма за конкурентоспособност

14:32 | 28.09.12 г.
Автор - снимка
Редактор

ЕМКА АД, гр. Севлиево е подписало договор за безвъзмездна помощ в размер на 1,905 млн. лв., съобщи дружеството чрез БФБ-София. Договорът е по оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013 г.

Целият проект е за 3,91 млн. лв. и касае инвестиции в закупуване и въвеждане в експлоатация на ново оборудване, с което ще се намали енергоемкостта на производството, ще се повиши ефективността и подобри работната среда на предприятието с цел повишаване конкурентоспособността на фирмата и гарантиране на устойчивото й присъствие на вътрешния и международния пазар, заявяват от дружеството.

При изпълнението на проекта ще бъде закупено и въведено в производство следното технологично оборудване - полуавтоматична извивалня за готова продукция на барабани, екструдерна линия за изолация на единични проводници, 24-совалкови оплитащи машини, окомплектовани с устройства за обвиване с фолио и с приемни устройства, 16-ходова линия за изтегляне на голи медни жила и двойностъпкови усукващи машини за неизолирани проводници.

Печалбата на ЕМКА се увеличава с 13,2% на годишна база до 2,86 млн. лв. за първото полугодие на 2012 г. Продажбите се повишават с 3,7% до 40,3 млн. лв. Акциите на дружеството поевтиняват с 26% за последните 12 месеца до 1,50 лв. за брой и 32,2 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

ЕМКА АД(EMKA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:53 | 10.09.22 г.
fallback