fallback

Вече няма други акционери в Оргахим освен търговите предложители

В търговската система на БФБ-София вече няма оферти продава, а само една купува при цена от 0,77 лв. за акция

11:13 | 22.08.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор

Вече няма други акционери в Оргахим освен търговите предложители Уайтбийм Холдингс Лимитид, Тайдъл Уейв Трейдинг Лимитид и Поликолор АД, съобщи БФБ-София.

Във връзка с изтеклия срок за приемане на търгово предложение по емисия акции на Оргахим АД е приключило прехвърлянето на всички акции на лица, които НЕ са приели предложението.

Съответно тези лица вече нямат акции, а в специална банкова сметка ги чакат парите за техните акции по цената на търговото предложение или 90 лв./акция.

Тази процедура е предвидена, за да защити акционерите, тъй като след превръщането на Оргахим в непублично дружество и свалянето му от търговия на пода на БФБ-София, акциите на Оргахим АД ще са доста неликвидни.

Те ще са неликвидни не само защото няма да се търгуват на борса, но и защото ще са останали твърде малко книжа извън основния собственик. В допълнение няма да има и информация за дружеството, в обема в който сега то е задължено да публикува поради факта, че е публично. Ефектът от всичко това вероятно ще се изрази в по-ниска цена на акция.

Сега търговите предложители в лицето на Уайтбийм Холдингс Лимитид, Тайдъл Уейв Трейдинг Лимитид и Поликолор АД могат да поискат отписване на Оргахим АД от регистъра на публичните дружества, но могат и да го оставят публично и борсово търгувано, макар и без реално да има какво да се търгува.

Спадът в продажбите на Оргахим се ускори до 15% на годишна база за второто тримесечие на 2012 г. Печалбата за периода е 1,85 млн.лв., като намалява със 7% на годишна база.

Свързани компании:

Оргахим АД(5ORG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:48 | 13.09.22 г.
fallback