fallback

Стефан Райчев влиза в Съвета на директорите на Меком, акциите скачат с 24%

Информацията е от Никола Янков, управляващ партньор в Експат Капитал, като е публикувана чрез Коментари на Investor.bg

16:32 | 10.08.12 г. 7

Стефан Райчев е избран за член на Съвета на директорите на Меком АД, съобщи Никола Янков чрез свои коментари в темата за Меком във форума на Investor.bg. Стефан Райчев е бившият мажоритарен собственик на дружеството.

Никола Янков е управляващ съдружник в Експат Капитал АД, като последното притежава 6,8% от компанията, а заедно със свои клиенти притежава основния пакет акции.

В Коментари на Investor.bg Никола Янков пише с псевдоним nyankov, като днес в 14:21 съобщава:

„ОСА* на Меком приключи. Променен е съвета на директорите - в него вече има седем души. Стефан Райчев е един от тях. Изпълнителен директор ще е Елица Цанева. Одитор на дружеството ще е Делойт. Седалището на дружеството се мести в София. Повече информация ще можете да видите от протоколите, които ще бъдат качени в Търговския регистър по-късно днес“

В 15:26 ч. той допълва: „Райчев не е бил в борда на Меком до сега. Сега влиза лично за първи път. Досега е дърпал конците отзад чрез подставени лица. На това се слага край. Всеки директор ще си носи лично отговорността за действията и решенията си оттук нататък.

Място за емоции в този случай няма. Участието и сътрудничеството на досегашния мажоритарен собственик, който е управлявал тази фирма през последните 20 години и е доказал през определени периоди на нейното развитие, че е способен да постига добри резултати, е в интерес на дружеството и на всички акционери. Така или иначе основните контакти с клиенти и доставчици към днешна дата са на Райчев. Целия мениджмънт на средно ниво също е назначаван от него. Това е действащ бизнес, не е лека кола или недвижим имот. Ако изхвърлиш всички служители всичко приключва не секундата и се превръща в купчина непотребни активи с ипотеки върху тях.

Не искам да поучавам никой как се купуват и продават компании, но ми се струва, че развитията от днешния ден са най-добрия възможен сценарий за дружеството и неговите (миноритарни) акционери.“

Новината бе приета силно позитивно от инвеститорите и акциите на Меком АД поскъпнаха с 24% до 0,072 лв. за акция и 4 млн. лв. пазарна капитализация.

ОСА* - общо събрание на акционерите.

Свързани компании:

Меком АД(MKX)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:15 | 12.09.22 г.
fallback