fallback

КФН задължи Енемона АД да не гласува точка за приемане на отчета си за 2011 г.

В дружеството е постъпила оферта от Дичко Прокопиев за закупуване на 15 млн. акции на Енергони АД, собственост на Енемона

10:12 | 24.07.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Късно снощи Енемона АД информира чрез Бюлетин Investor.bg, че на 20 юли (петък) е получено писмо от КФН, което задължава дружеството да не подлага на гласуване точка от насроченото за вчера общо събрание (с втора дата 8 август), с която се приема индивидуалния годишен финансов отчет за 2011 г.

Енемона АД също така информира, че вчера в дружеството е постъпила оферта от Дичко Прокопиев за закупуване на 15 млн. акции на Енергони АД, собственост на Енемона, при следните параметри:

- брутна стойност на сделката при цена за една акция – 3,58 лв.; - продажна цена за една акция – 2,813 лв.; - предоставяне като обезпечение по сделката – 5 млн. обикновени акции на Енемона АД; - встъпване във всички права и задължения на Енемона АД по договор от 28.12.2011 г. за придобиване на 15 млн. акции на Енергони АД.

На 27 декември 2011 г. Енемона АД и Енергони АД подписаха Меморандум за разбирателство за установяване на сътрудничество с цел обмен на информация и опит в областта на развитието на проекти в сферата на възобновяемите енергийни източници.

Заедно с Меморандума, Енемона получи 15 млн. обикновени акции (2,73941% от капитала) на Енергони, предоставени от най-големия акционер в компанията. Акциите бяха прехвърлени извън регулиран пазар на БФБ.

Съгласно клаузите на сключения договор за продажба на въпросния пакет акции, Енемона има възможност да плати по номинал (1 лв.) акциите в срок до три години от придобиването им или да прехвърли собствеността им обратно след изтичането на този срок. В края на миналата година Енемона АД осчетоводи 36 млн. лв. печалба от нереализираните си инвестиции в Енергони АД. Използваната за оценката цена бе именно 3,58 лв./за акция на Енергони.

Свързани компании:

Енемона АД - привилегировани акции(E4AP)

Енемона АД - Варанти(ZNOA)

Енергони АД(2EL)

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:31 | 11.09.22 г.
fallback