fallback

Акция на седмицата – Меком

Дружеството бе с най-голям оборот на БФБ след крупна промяна в акционерната структура

09:05 | 09.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Книжата на Меком АД бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката "Акция на седмицата".

Това бе позицията с най-голям оборот на борсата (2,257 млн. лв.), след като в 45 сделки бяха прехвърелни 39,5% от акциите на дружеството. В четвъртък клиенти на Експат Капитал АД и на Експат Асет Мениджмънт ЕАД придобиха 22 млн. акции (39,3% от капитала) на Меком при цена от 0,102 лв. за брой. От Експат Капитал обявиха, че в близките дни ще предоставят повече информация на финансовите пазари за новите инвеститори и за техните намерения по отношение на дружеството. ”За дребните акционери ще има лъч на надежда, че развитието на компанията ще се обърне в позитивна насока. Такъв обаче имаше и при предишната по-значителна промяна в акционерната структура, но не последва нищо добро, нито за компанията, нито за акционерите, а точно обратното”, коментира в деня на сделката за големия пакет (и преди информацията от Експат) Владимир Малчев, инвестиционен консултант и управител на ИП Бул Тренд Брокеридж. Мажоритарен акционер в Меком към края на март бе Стефан Райчев Иванов с 81,33% от капитала на месопреработвателното предприятие, а Дар Финанс ЕООД притежаваше 9,9%.

През миналата година Меком АД отчете 6,5 млн. лв. консолидирана загуба, макар че продажбите му се увеличиха с над 50% до 47 млн. лв.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поевтиняват със 78% до 0,149 лв. за брой и 8,3 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Свързани компании:

Меком АД привилегировани акции(MKXA)

Меком АД(MKX)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:35 | 07.09.22 г.
fallback