fallback

Съветът на директорите на София-БТ, предлага да не се разпределя дивидент*

Дружеството коригира некоректно обявена покана за общото си събрание след публикация на Investor.bg

12:08 | 23.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Съветът на директорите на София-БТ АД свиква общо събрание на акционерите на 25 юни 2012 г., като в точката за разпределяне на печалбата, се предлага да няма дивидент, а тя да бъде отнесена във фонд Резервен, показва поканата.

Интересното, е че София-БТ АД не беше публикувала поканата по надлежния ред. Чрез БФБ-София бе обявено само публикуването й в Търговския регистър, но липсва публикацията на самата покана със съответните й реквизити и приложени документи. Опитът на Investor.bg да се свърже с директора за връзка с инвеститорите на обявения в сайта на дружеството телефон, беше неуспешен. След публикуването на статията обаче информацията за проблема бе предадена на дружеството и то публикува коректна покана за предстоящото общо събрание на акционерите.

Поканата за предстоящото общо събрание е налична в уеб страницата на дружеството.

Печалбата на София-БТ АД за 2011 г. е 3,56 млн. лв. - спад с над 50% след печалба от 9,7 млн. лв. за 2010 г.

София-БТ отчете 4,87 млн. лв. печалба за първото тримесечие на 2012 г. (при ръст на годишна база с 346%), докато продажбите се увеличиха с 54% на годишна база до 51,63 млн. лв.

Акциите на дружеството поевтиняват с 5% за последните 12 месеца до 47 лв. за брой и 57 млн. лв. пазарна капитализация. Основен акционер е Булгартабак холдинг АД.

*Обновено в 16 ч. с информацията, че София-БТ АД е публикувало коректна покана за събранието си.

Свързани компании:

София-БТ АД(3JU)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:26 | 05.09.22 г.
fallback