fallback

Как изглежда строящият се нов завод на Софарма в София

Вижте снимки на предприятието, в което фармацевтичната компания инвестира 70 млн. лв.

16:50 | 22.05.12 г. 9
Автор - снимка
Редактор

Строящият се завод на Софарма в кв. Илиянци в София. Снимка: дружеството

Новият завод на Софарма АД в гр. София ще бъде готов със всички разрешителни през октомври 2012 г., заяви изпълнителният директор Огнян Донев, по време на среща с инвеститори през миналата седмица.

„Той е най-голямата инвестиция, която осъществяваме в новата история на Софарма и е един от факторите да не разпределим 60% от печалбата като дивидент за 2011 г.“, сподели Донев.

Във връзка с проявен интерес от tony1975, коментатор в Investor.bg, от Софарма АД изпратиха до него и до редакцията на Investor.bg три снимки от строителната площадка, които публикуваме в галерията.

Как изглеждаше строителната площадка преди година и половина можете да видите от тогавашните снимки, както и от видеоматериала на Investor.bg.

Официалният старт на строителството на новия завод започна на 9 декември 2010 г., като откриването бе направено от премиера Бойко Борисов.

Новия завод за твърди лекарствени форми на Софарма се намира на ул. Илиенско шосе в София. Инвестицията е за 70 млн. лв. върху разгъната застроена площ от 20 000 кв. м, като ще осигури 420 работни места. Предвижда се в завода да се произвеждат 4 млрд. таблетки годишно, като гамата ще включва над 100 лекарствени продукта.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:44 | 14.09.22 г.
fallback