fallback

Монбат АД преминава към едностепенна система на управление с 9 директора

Всеки от тях ще получава чисто по 2 000 лв. на месец, а сегашното ръководство е оставило инициативата за дивидент на акционерите

15:33 | 21.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Монбат АД преминава към едностепенна система на управление с 9-членен състав на Съвета на директорите, показват материалите към свиканото за 25 юни 2012 г. общо събрание на акционерите.

За директори с петгодишен мандат са предложени Атанас Бобоков, Иван Карагеоргиев, Петър Петров, Пламен Бобоков, Стоян Сталев, Александър Чаушев, Николай Тренчев, Камен Захариев и Флориан Хют. Предлага се всеки от тях да получава нетно по 2 000 лв. на месец.

Флориан Хют участва в управлението на Penkon Gida A. S., Турция, AND GNG East Ukraine ltd и Setcar Holdings Ltd., Кипър. Справка в интернет показва, че Флориан Хют е инвестиционен директор в ADM Capital, което наскоро придоби дял в собственика на Монбат, а именно Приста ойл.

Участник в сделката е и ЕБВР. В резултат на сделката, в рамките на Приста ойл груп се предвижда обособяване на три подхолдинга, а именно - Prista Holdings B.V. ще консолидира бизнеса, свързан с производство на смазочни масла, Monbat holdings B.V. ще консолидира компаниите от акумулаторното и рециклиращото производство, а Staroil B.V. ще консолидира компаниите, свързани с доставката на базови масла, както и управлението на терминалите за базови масла, собственост на групата.

Управителният съвет на Монбат АД не е предложил размер на дивидент за 2011 г., но е предвидил такава точка в дневния ред и е оставил инициативата за предложения на акционерите.

Неконсолидираната печалба за 2011 г. е 8,1 млн. лв., като намалява с 42% на годишна база.

Акциите на дружеството поевтиняват с 27% за последните 12 месеца до 5,10 лв. за брой и 199 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,17505 лв./акция.  

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:25 | 13.09.22 г.
fallback