fallback

ПИБ пристъпва към изпълнение върху Интер Пайп АД, дружество на Интертръст

Така Интертръст холдинг е на път да загуби второ дружество след Горубсо-Мадан, а пък ОЦК е на прага на несъстоятелност

18:07 | 14.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Първа инвестиционна банка, като кредитор, е поискала назначаването на управител и започването на изпълнение върху Интер Пайп АД. Изпълнението се насочва към предприятието като съвкупност. Лихвата по кредита, отпуснат на дружеството от банката, е била банков лихвен процент (БЛП) плюс 4,46%, а лихвата за забава е 24,46%.

За управител е определен Красимир Николаев Христов, но към момента той не е вписан в Търговския регистър, въпреки че действията на ПИБ са от 28 март 2012 г. Представляващ все още е Петър Лещаров, а освен него в Съвета на директорите са Валентин Захариев и Роберто Младенов.

С по 50% дял в Интер Пайп АД са Интертръст холдинг АД и ССФ Стил Шипинг & Форуърдинг АД.

ПИБ АД не е обявила размера на дължимото от Интер Пайп АД. Последният публикуван отчет на длъжника е за 2008 г., като показва загуба от 12,4 млн. лв. за годината и продажби за 38,6 млн. лв. Собственият капитал е 42 млн. лв. в края на 2008 г., само благодарение на начислените през годината положителни оценки на активите за 46,3 млн. лв. Към тази дата банковите задължения са били за 5,6 млн. лв., но не става ясно към кои банки.

Уеб сайтът на компанията Интер Пайп АД не работи, но това е проект на Интертръст холдинг АД за производство на шевни и безшевни стоманени тръби.

Холдингът на практика загуби собствеността си над Горубсо-Мадан, а за другата му голяма инвестиция - ОЦК, има голяма опасност от несъстоятелност. Според някои информации ОЦК дължи над 300 млн. лв. само на банките.

Възможно е мярката на ПИБ спрямо Интер Пайп АД да отприщи вълна от искове към ОЦК и други фирми на Интертръст холдинг.

Свързани компании:

ТБ Първа Инвестиционна Банка(FIB)

ОЦК АД /в несъстоятелност/(5OTZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:33 | 12.09.22 г.
fallback