fallback

КФН отмени забраната Финанс консултинг АД да купи УД БенчМарк Асет Мениджмънт

С решението от 24 април 2012 г. може би се дава възможност сделката да бъде осъществена

12:57 | 09.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Забраната Финанс консултинг АД да купи УД БенчМарк Асет Мениджмънт е отменена с решение на Димана Ранкова от 24 април 2012 г. (денят, в който тя подаде оставка като заместник-председател на КФН), показва решението в уеб страницата на Комисията за финансов надзор.

В решението не е записано изрично, но може би с отмяната на забраната се дава възможност сделката да бъде осъществена. Първоначално Комисията за финансов надзор забрани продажбата на 99,99% от капитала на УД БенчМарк Асет Мениджмънт с кандидат купувач Финанс Консултинг АД.

Причината бе, че кандидат-купувачът Финанс консултинг АД е във влошено финансово състояние, като има отрицателен консолидиран собствен капитал от 5,7 млн. лв. за 2011 г.

УД БенчМарк Асет Мениджмънт управлява активи за над 10 млн. лв. Придобиването на дела от УД БенчМарк Асет Мениджмънт АД трябваше да стане срещу сумата от 850 хил. лв. По данни на КФН с по 25% дял в УД БенчМарк Асет Мениджмънт (включително непряко) са Любомир Бояджиев, Веселин Генчев, Владимир Велинов и Ани Карамфилова.

Свързани компании:

Финанс Консултинг ЕАД - облигации(9M7B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:08 | 12.09.22 г.
fallback