fallback

Софарма организира среща с инвеститорите на 18 май

Това е четвъртата такава на капиталовия ни пазар след проведените от Трейс Груп и БФБ-София и предстоящата на Адванс Терафонд

18:18 | 03.05.12 г. 19
Автор - снимка
Редактор

Софарма АД организира редовна годишна среща с инвеститорите, която ще се проведе в конферентния център на Софарма Бизнес Тауърс на 18 май 2012 г., съобщиха от дружеството.

Всички заинтересовани лица трябва да заявят желание за участие до 11 май на електронен адрес ir@sopharma.bg или на телефон 8134 319, за да получат регистрационна форма, като  местата са ограничени, съобщават от Софарма АД.

Вчера фармацевтичната компания отчете 19% спад на неконсолидираната печалба до 8,44 млн. лв. за първото тримесечие на 2012 г.

Годишната среща с инвеститорите в Софарма АД затвърждава добрата практика, която следват вече няколко "бели лястовички" на родния капиталов пазар.

Около 30 инвеститори, анализатори, посредници и журналисти уважиха срещата с инвеститорите на Трейс груп холд АД, проведена на 6 април 2012 г.

На 2 май 2012 г. се проведе среща с инвеститорите в БФБ-София АД, като такава ще има и в края на октомври 2012 г.

Среща с инвеститорите организира и Адванс Терафонд АДСИЦ, като тя е насрочена за 8 май 2012 г., а за 17 май е насрочено общо събрание на акционерите. Срещите с потенциални инвеститори и акционери са много полезни, тъй като на общото събрание на акционерите обикновено се решават рутинни точки и понякога няма реална възможност за въпроси и отговори. В същото време акционерните събрания са на практика затворени за неакционери. Не на последно място тези срещи показват добро отношение към инвеститорите, в сравнение с общите събрания на акционерите, които са просто задължителни. Датите избрани от Софарма и Адванс Терафонд са няколко дни след публикуване на отчетите и дават възможност на инвеститорите да обмислят въпросите си, което също може да се тълкува като плюс.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:23 | 14.09.22 г.
fallback