fallback

Трейс Груп ще рехабилитира пътя Славяново - Пордим срещу 6 млн. лв.

Проектът за трасето в област Плевен е финансиран със средства от структурните фондове на ЕС и републиканския бюджет

12:33 | 09.04.12 г. 2
Автор - снимка
Редактор

Трейс груп холд АД ще рехабилитира пътя Славяново - Пордим срещу 6 млн. лв., съобщи компанията чрез БФБ-София.

Поръчката е спечелена в консорциум с дъщерното дружество Пи Ес Ай АД, като договорът за трасето в област Плевен е подписан с Агенция Пътна инфраструктура на 30 март 2012 г.

Проектът е финансиран със средства от структурните фондове на ЕС и републиканския бюджет по Оперативна програма "Трансгранично сътрудничество Румъния – България".

"Целта пред Трейс Груп е да стане голяма европейска компания", заяви мажоритарния собственик на холдинга Николай Михайлов на среща с инвеститорите миналия петък. "Например защо не намалим състава на персонала и да си правим 200-300 млн. лв. продажби на година в България и да увеличим печалбата в пъти. Но тогава изчезват мечтите за чужбина, за работа и за направа на големи проекти. Въпросът е да се простим с мечтите си или да имаме печалби и да останем една местна компанийка. Тогава ще си продам всички акции. Аз стоя в тази компания защото искам да направим Трейс голяма европейска компания", сподели той.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поевтиняват с 61% до 3,10 лв. за брой и 75 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:56 | 07.09.22 г.
fallback