fallback

Акция на седмицата - ЕЛАРГ ФЗЗ АДСИЦ

Дружеството изпрати тримесечието като лидер по ръст и оборот сред компаниите от индекса SOFIX

13:37 | 31.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Книжата на ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката "Акция на седмицата".

В последната седмица на март и тримесечието АДСИЦ-ът прибави едва 0,1%, но през първата четвърт на годината увеличи пазарната си капитализация с една трета (+33,4%) до 71,1 млн. лв. при цена на акция от 1,19 лв.

По този начин АДСИЦ-ът оглави по ръст за периода компаниите от водещия борсов индекс SOFIX, както и компаниите от BGTR30 и BGREIT. Дружеството е част и от BG40. ЕЛАРГ ФЗЗ АДСИЦ бе и с най-голям оборот на борсата за тримесечието (13,6 млн. лв.), като за периода бяха прехвърлени 21% от акциите му.

ЕЛАРГ бе и най-печелившото ликвидно дружество (от индекса BG40) на борсата за миналата година с 55% ръст.

На проведеното на 29 февруари редовно общо събрание, акционерите на ЕЛАРГ ФЗЗ АДСИЦ гласуваха за брутен дивидент от 0,072 лв. на акция.

На извънредно общо събрание на акционерите, проведеното по-късно същия ден, бе взето решение за прекратяване на ЕЛАРГ ФЗЗ АДСИЦ и обявяването му в ликвидация. Срокът за ликвидация бе определен на 1 година от вписването в Агенцията по вписванията, а за ликвидатор бе избран Веселин Данев.

След промените в индексите на БФБ, от 19 март ЕЛАРГ стана част от SOFIX, заедно с Булгартабак, на мястото на Албена и КТБ.  Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Свързани компании:

ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ - ликвидирано(4EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:55 | 14.09.22 г.
fallback