fallback

КФН лицензира ДФ ДСК Стабилност - Европейски акции

Надзорът е отказал да издаде лиценз на Ню Кепитъл Груп АД да извършва дейност като управляващо дружество

08:37 | 26.03.12 г.
Автор - снимка
Редактор

На 23 март 2012 г. КФН е издала разрешение на управляващо дружество ДСК Управление на активи АД да организира и управлява договорен фонд ДСК Стабилност - Европейски акции.

КФН също така е отнела издадения лиценз за извършване на дейност като управляващо дружество на Ултима Капитал Мениджмънт ЕАД, по желание на самото дружество.

Регулаторният орган е потвърдил проспект за първично публично предлагане на емисия ценни книжа в размер на 2 млн. лв., разпределени в 2 млн. акции, издадени от Капман Грийн Енерджи Фонд АД в резултат на увеличаване на капитала на дружеството.

Надзорът е отказал да издаде лиценз на Ню Кепитъл Груп АД (в процес на учредяване) да извършва дейност като управляващо дружество. Не е обявена информация, кой стои зад кандидат управляващото дружество. Тъй като все още не е регистрирано, данни за него в Търговския регистър няма. Очевидно индустрията на управляващите дружества започва регистрацията на нови договорни фондове, за което апелира експертът Пламен Дерменджиев в интервю за Investor.bg, в което заяви че в старите са останали боклуци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:49 | 13.09.22 г.
fallback