fallback

КФН наложи временна забрана на търговото предложени за Оргахим АД

Регулаторният орган отне частичен лиценз на ИП Сомони Файненшъл Брокеридж

11:42 | 29.02.12 г. 1

Комисията за финансов надзор наложи временна забрана за публикуване на търговото предложение за закупуване на акции от Оргахим АД, отправено от Поликолор С.А., Румъния, Уайтбийм Холдинг Лимитед, Малта и Тайдал Уейв Трейдинг Лимитед, Кипър към останалите акционери на дружеството. Решението е от 27 февруари 2011 г.

Предложената търгова цена не се съобщава. Търговите предложите притежават общо 92,47% към 31 декември 2011 г., като целта на предложението е да отпишат дружеството от публичния регистър. За целта е нужно да изкупят още 2,53% плюс 1 акция от капитала на дружеството.

Регулаторният орган също така отнема частичен лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник на Сомони Файненшъл Брокеридж ООД, гр. Стара Загора, а именно лиценз за извършване на сделки за собствена сметка и поемане на емисии финансови инструменти.

КФН одобрява преобразуването на Сомони Файненшъл Брокеридж ООД, гр. Стара Загора - отделяне чрез придобиване на имущество на дружеството от приемащо дружество Сомони ООД.

Надзорът също така издава разрешение на ЗП Либра ООД, гр. Варна за извършване на дейност като застрахователен брокер на територията на Румъния, Германия, Франция, Великобритания, Италия, Гърция, Австрия и Малта.

Свързани компании:

Оргахим АД(5ORG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:17 | 12.09.22 г.
fallback