fallback

Отчетите на публичните дружества и банките ще бъдат на фокус през седмицата

БНБ ще публикува и отчет за състоянието на банковата система в края на 2011 г.

08:00 | 30.01.12 г.

Крайният срок за публикуване на отчетите на публичните дружества е понеделник, а до вторник БНБ се очаква да публикува отчетите на банките за 2011 г., както и доклад за състоянието на банковата система в края на годината.

От доклада за състоянието на банковата система ще стане ясен делът на лошите кредити към 31 декември 2011 г. Лошите и преструктурирани кредити намаляха до 21,9% през декември 2011 г. - първо месечно намаление след близо 3 години.

Намалението обаче може да се дължи на счетоводното им отписване като загуба. Така или иначе вече са провизирани кредити за 4 млрд. лв., което позволява отписването на над 5% от кредитите в банковата система като загуба, без това да доведе до влошаване на финансовите резултати на банките.

В понеделник (30 януари 2012 г.) НСИ ще публикува данни за производствените цени в промишлеността на вътрешния и международния пазар през декември 2011 г., както и за производството и доставките на енергийни суровини за същия месец.

Календарът на НСИ за февруари и следващите месеци все още не е публикуван, затова няма яснота дали институтът ще обявява данни в периода сряда-петък (1-3 февруари).

До 2 февруари могат да бъдат подавани поръчки за участие в увеличението на капитала на Дир.БГ АД, част от първичното публично предлагане (IPO) на интернет компанията.

За петък (3 февруари 2012 г.) е насрочено общото събрание на акционерите на Бряст-Д АД. На него ще се гласуват промени в органите на управление на дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:26 | 04.09.22 г.
fallback