fallback

Юрий Гагарин АД купува още една производствена линия заради нарасналите поръчки

Вложението в линията за цигарени гилзи с филтър ще е за 2,35 млн. евро, след като през февруари 2011 г. подобна линия бе купена за 2,95 млн. евро

14:45 | 18.01.12 г.

Юрий Гагарин АД, гр. Пловдив е взело решение да купи нова линия за цигарени гилзи с филтър, производство на френската Decoufle, съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Вложението ще е за 2,35 млн. евро и ще бъде финансирано с банков кредит и със собствени средства.

"Закупуването на линията за производство на цигарени гилзи с филтър е обосновано от нарастването на поръчките и обемите на произвежданите от дружеството гилзи за цигари и необходимостта от увеличаване на производствения капацитет на оборудването", се казва в съобщението на Юрий Гагарин АД.

През февруари 2011 г. Юрий Гагарин АД купи технологична линия за филтри за цигари на стойност 2,95 млн. евро. Машината е производство на холандската International Tobacco Machinery.

Тогава от дружеството заявиха, че "закупуването на новото оборудване е обосновано от увеличеното търсене на комбинирани филтри за цигари с активен въглен и други специфични физико-химически показатели", а "предимствата на новото оборудване се изразяват във възможностите за производство на голямо разнообразие от филтри за цигари с различни диаметри, дължина и сегментация, използване на различни материали, високо качество и голяма производителност, бърза замяна на модулите, лесно преобразуване и поддръжка". Производството на филтри и гилзи за цигари отчете ръст с 14,6% на годишна база до 11 млн. лв. за 2011 г. Годината започна със спад на производството на филтри и гилзи, но в края й, например през декември имаше ръст с 96% на годишна база до 1,2 млн. лв. в реализацията на филтри и гилзи.

Печалбата на Юрий Гагарин АД за деветмесечието на 2011 г. е 4,3 млн. лв., като намалява със 17% на годишна база. За деветмесечието продажбите намаляха с 5,3% до 36,4 млн. лв. За последните 12 месеца акциите на компанията поевтиняват с 30% до 28,4 лв. за брой и 29 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Юрий Гагарин АД(YGAG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:59 | 12.09.22 г.
fallback