fallback

КФН отказа да потвърди проспект за акциите на Фючърс Кепитал АД

Собственик на 99,9% от дружеството е Милен Христов Тодоров, а 1 акция в него притежава Стефан Гугушев

12:18 | 18.01.12 г.

Комисията за финансов надозр е отказала да потвърди проспект за допускане до търговия на акциите на Фючърс Кепитал АД. Собственик на 99,9% е Милен Христов Тодоров, а 1 акция притежава Стефан Гугушев.

Дружеството има издадени общо 420 500 акции и е регистрирано на 7 юли 2011 г. Два дни по-късно се провежда заседание на Съвета на директорите, на което се решава да бъде придобит статут на публично дружество и акциите да се търгуват на пода на БФБ-София.

Членове на Съвета на директорите са Стефан Гугушев, Добрина Раданова и Евгени Найденов.

КФН не уточнява защо е постановила отказ на допускането до търговия на акциите на Фючърс Кепитал АД.

Евгени Найденов е изпълнителен директор на Фючърс Кепитал АД. Той е изпълнителен директор и на Алфа България АД, дружество на което КФН потвърди проспект за увеличение на капитала с 10 млн. лв. през юли 2011 г. Записани бяха 529 610 акции и капиталът на Алфа България АД достигна 579 610 акции.

Основният собстеник на Фючърс Кепитал АД, Милен Христов Тодоров е собственик или част от ръководствата на М С И Дивелопмънтс ООД, Медово Хилс ООД, МС Релакс ООД, М и С Инвестмънтс ООД, Разлог голф клъб АД, УФВ Апартамент В7 и С4 ЕООД, УФВ Апартамент А43 и В4 ЕООД, Уайт Фър Ризорт Апартамент В20 Рила Хаус ЕООД, М и С Проекти ЕООД, Ем Ес Ай Проекти ООД и Глобъл Резортс ООД.

Стефан Гугушев освен член на Съвета на директорите на Фючърс Кепитал АД е такъв и в Съвета на директорите на Алфа България АД. Той притежава и 80% от адвокатско дружество Гугушев и партньори.

Свързани компании:

Алфа България АД(ALFB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:12 | 11.09.22 г.
fallback