fallback

Пожар унищожи цех на Оргахим

Останалите производствени мощности не са засегнати и могат да функционират нормално, съобщиха от дружеството

12:19 | 12.01.12 г.

Вчера в 21 часа е възникнал пожар в цеха за смоли на Оргахим АД, съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Няма пострадали работници. Аварията не е причинила замърсяване на въздуха над града. Ръководството на компанията взема всички мерки за ограничаване на последиците от аварията. Тя е локализирана само в цех "Смоли". Останалите производствени мощности не са засегнати и могат да фукционират нормално, съобщават от Оргахим.

Причините за пожара са все още неизяснени. Повече информация ще бъде предоставена след завършване на разследването на полицията.

В гасенето на пожара са се включили около 50 огнеборци от Русе, Разград, Силистра и Велико Търново. Седем души са пострадали, но без опасност за живота, като само трима от тях са потърсили медицинска помощ.

Срутил се е покривът на цеха, който се намира зад административната сграда на завода.

„Производствената сграда е унищожена на повече от 90%. Стърчат само стени. Съоръженията вътре са унищожени на 100%. Това е основното производствено помещение на завода. Като стойност на щетите, все още не може да се каже, това ще бъде в резултат на експертиза", е казал комисар Светослав Първанов, директор на ОД МВР - Русе.

Отчетът на Оргахим АД за деветмесечието на 2011 г. показа спад на печалбата с 23% на годишна база до 2,16 млн. лв. За деветмесечието продажбите са за 84,1 млн. лв. при ръст на годишна база с 13%.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поскъпват с 5,3% до 90 лв. за брой и 45 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Оргахим АД(5ORG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:20 | 20.08.22 г.
fallback