fallback

КФН лицензира ИП Де Ново, с участието на Симеон Петков

Посредникът е в процес на учредяване, като бившият акционер и изпълнителен директори на Еврофинанс е част от него

13:34 | 11.01.12 г.

КФН лицензира ИП Де Ново ЕАД (в процес на учредяване) с решение от 29 декември 2011 г. Това е един от малкото нови лицензи в последните години, след като през този период бяха отнети или върнати над 10 лиценза на инвестиционни посрендици.

Посредникът има лиценз за широк спектър от дейности, включително поемане на емисии финансови инструменти, управление на портфейл, сделки за собствена сметка и за сметка на клиенти, предоставяне на заеми за извършване на сделки (при условия, определени с наредба) и други.

Адресът на дружеството е гр. София, бул. Цариградско шосе 115А. На същият адрес е регистирирано и Де Ново Партнерс КДА с дата на регистрация 10 август 2010 г. и представители Йордан Попов, Владислав Горчилов и Симеон Петков. Собственици освен тях са още Петър Манов и Христо Братинов. Капиталът на Де Ново КДА е 1,6 млн. лв.

Симеон Петков и Йордан Попов са бивши изпълнителни директори на ИП Еврофинанс АД. В миналото Симеон Петков беше собственик на 15% от посредника, а други 85% се притежаваха от Чавдар Кънчев.

Симеон Петков и Йордан Попов постигнаха договореност със Еврохолд България, собственик на ИП Еврофинанс, да напуснат постовете си, като разговорите бяха проведени през втората половина на април 2011 г. Симеон Петков е бил член на съвета на директорите на БФБ-София, като е участвал и в управлението на Орел инвест холдинг АД, Еврохолд България АД, Гущеров и син АД, Орел - Г - Холдинг АД, Сентинел Асет Мениджмънт АД, Застрахователна компания Орел АД, Булленд Сървисис ООД и други.

Също през тази година Йордан Попов е станал съдружник и в Де Ново Солюшънс ООД, с предмет на дейност консултантски услуги. Негови съдружници в това дружество са Леонид Нинов и Петър Манов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:37 | 31.08.22 г.
fallback