fallback

Полимери АД не е гласувало точка на общото си събрание по искане на КФН

Точката касае апортна вноска на парцел, оценен балансово на 33,9 млн. лв., в капитала на дъщерното Полимери инвест АД

17:47 | 07.12.11 г.

КФН е задължила Полимери АД да не подлага на гласуване точка от дневния ред на провелото се на 30 ноемри общо събрание на акционерите, която касае апортна вноска на парцел с площ 484 139 кв. м в капитала на дъщерното му дружество Полимери инвест АД.

Парцелът е оценен в баланса на дружеството на 33,9 млн. лв., или 17% от активите на Полимери АД към 31 декември 2010 г. Според КФН Николай Банев е заинтересовано лице. Банев е представляващ Полимери АД в СД на Полимери инвест АД. Той освен това е представляващ Форес Комерс ООД, което е член на СД на Полимери АД, като също така е представляващ и в Партнърс Комерс ЕООД, което е представител на насрещната страна по сделката - Полимери инвест АД.  Регулаторът също така е поискал акционерите да не гласуват за освобождаване от отговорност на независимия член на Съвета на директорите, а именно Десислава Стайкова Дамянова за дейността й до ноември 2011 г. Причината е, че липсва заверен от одитора отчет за периода до освобождаването на члена на СД.

Общото събрание на Полимери АД е отстранило Десислава Дамянова, без да я освобождава от отговорност и не е гласувало точката за апорт на земите на дружеството.

Полимери АД загуби част от контрола си над Полимери инвест (в което през август прехвърли сградите и машините си), след като се съгласи капиталът на дъщерното дружество да бъде увеличен с апорт на ниви и сгради от страна на ПО Инвест АД с управител Николай Банев, което така придобива 37,93% от Полимери инвест АД. За последните 12 месеца акциите на Полимери АД поевтиняват с 61% до 0,37 лв. за брой и 2 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Полимери АД(51P)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:30 | 10.09.22 г.
fallback