fallback

СИЕСАЙЕФ АД е отправило търгово предложение за БАКБ при цена от 4 лв. на акция*

След увеличението на капитала на банката делът на основния акционер премина прага от 50%, изискващ отправянето на предложение към останалите акционери

12:25 | 02.12.11 г. 2
Автор - снимка
Създател

СИЕСАЙЕФ АД е отправило търгово предложение за закупуване на всички акции от останалите акционери в Българо-американска кредитна банка АД на цена от 4 лв. за брой - емисионната цена от увеличението на капитала на банката. Предложението, което е било регистрирано в Комисията за финансов надзор (КФН) на 4 ноември, бе разпространено днес първо в два ежедневника, а после и чрез БФБ. Посредник по търговото предложение е ИП Карол, срокът за приемането му е от 3 декември до 30 декември 2011 г.

В резултат от увеличението на капитала от 12 624 725 на 24 691 313 акции, при което банката привлече 48,3 млн. лв., основният собственик СИЕСАЙЕФ АД увеличи дела си от 49,99% на 56,37% и бе длъжен да отправи търгово предложение. Управителният съвет (УС) на банката счита, че търговото предложение е съобразено с интересите на акционерите, а цената е справедлива, като приема заявеното от търговия предложител, че не се планират съществени промени в мястото на извършване на дейност от дружеството, в състава на УС и условията по трудовите договори. Според предложението главните стратегически цели на СИЕСАЙЕФ са да развива БАКБ като самостоятелна банка, запазвайки фокуса върху кредитирането на малки и средни предприятия в различни сектори на икономиката, с допълнителен акцент върху зелените технологии и иновациите. Българо-американска кредитна банка АД отчете намаление на загубата до 2,44 млн. лв. за третото тримесечие на 2011 г. спрямо загуба от 13,25 млн. лв. за съпоставимия период на миналата година. Още по темата: Новите акции на БАКБ ще се търгуват на борсата от 22 ноември  ПИБ с 9% ръст на нетния лихвен доход за тримесечието, КТБ, ЦКБ и БАКБ със спад  Фондът на Цветелина Бориславова и Грамърси изгладиха противоречията относно БАКБ  * Статията е актуализирана с разпространеното в 12:58 чрез БФБ становище на УС на БАКБ АД относно търговото предложение.

Свързани компании:

ТБ БАКБ АД(BACB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:05 | 13.09.22 г.
fallback