fallback

ОББ разпродава на публична продан дъщерните дружества на ЖП Инфраструктура ХД

Вече текат сроковете за Локомотивен и вагонен завод ЕАД, Русе и за Завод за стоманобетонови конструкции и изделия ЕООД, Свищов

11:51 | 24.10.11 г. 1

ОББ разпродава на публична продан четирите основни дъщерни дружества на Железопътна инфраструктира холдингово дружество АД, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

На 13 октомври 2011 г. бе съобщено, че от 3 октомври до 3 ноември е срокът за продажба на недвижимите и движимите вещи на Локомотивен и вагонен завод ЕАД, гр. Русе.

Обявено беше запорирането на сметките на основните дъщерни дружества на холдинга, а именно на РВП Кьоне АД, Национален изследователски институт по транспорта ЕООД, Завод за стоманобетонови конструкции и изделия ЕООД и Локомотивен и вагонен завод ЕАД, като причината е договор за кредит с ОББ за общо 33 млн. евро.

Късно вчера (неделя) дружеството допълва, че на публична продан от ОББ са подложени и РВП Кьоне АД, Национален изследователски институт по транспорта ЕООД и Завод за стоманобетонови конструкции и изделия ЕООД.

Срокът на публичната продан за Завод за стоманобетонови конструкции и изделия ЕООД, Свищов тече от 19 октомври 2011 г. и ще продължи до 18 ноември 2011 г.

Свищовското дружество е длъжник по кредит за 10 млн. евро и съдлъжник по останалите 23 млн. евро кредити на РВП Кьоне (10 млн. евро), Локомотивен и вагонен завод ЕАД (10 млн. евро) и Национален изследователски институт по транспорта ЕООД (3 млн. евро).

Срокът за публичните продажби на РВП Кьоне АД и Национален изследователски институт по транспорта ЕООД започва да тече от 8 ноември до 8 декември 2011 г.

Предлагат се не самите дружества, а недвижимите им имоти, както и движимите вещи на Завод за стоманобетонови конструкции и изделия ЕООД Свищов.

На 15 септември 2011 г. от Холдинг Пътища АД обявиха, че на 14 септември ОББ е наложила запор върху сметките на холдинга, банковите му касети и вземанията му в ПИБ и Уникредит Булбанк.

Холдинг Пътища АД, Железопътна инфраструктура холдингово дружество АД, както и Мостстрой АД /в несъстоятелност/ се считат за свързани по линия на акционера си Васил Крумов Божков.

Железопътна инфраструктура - холдингово дружество АД отчете 27 млн. лв. загуба за 2010 г. Основно е обезценено участието в Локомотивен и вагонен завод ЕАД с 24,5 млн. лв. и то вече е само 6,7 млн. лв. спрямо 31,2 млн. лв. в края на 2009 г.

Акциите на Железопътна инфраструктура холдингово дружество АД не се търгуват активно, като за последните 12 месеца има едва 46 сделки, а цената на акциите се понижава със 94% до 0,28 лв. за брой и 16 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Инфра холдинг АД (Железопътна инфраструктура - холдингово дружество)(INFH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:49 | 05.09.22 г.
fallback