fallback

Монбат започва нова процедура по обратно изкупуване на още 1% от акциите си

С приключването на деветата процедура дружеството вече притежава 5,6% от собствените си акции, а при пълно изпълнение на новата десета този дял ще достигне 6,6%

11:14 | 24.10.11 г.

Монбат АД е изкупило 273 000 акции, част от деветата си процедура по обратно изкупуване и започва десета процедура с цел изкупуване на до 390 000 акции, или до 1% от капитала, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg. Изкупуването по деветата процедура е проведено в периода 13 юни 2010 – 21 октомври 2011 г., като в края на август Монбат АД притежаваше 5,1% от собствените акции. С приключването на деветата процедура този дял е вече 5,6%, а при пълно изпълнение на десетата ще достигне 6,6%. Решението за новата процедура по обратно изкупуване (десета) е взето на заседание на управителния съвет на Монбат от 21 октомври 2011 г. Вече над 3 години Монбат постоянно изкупува свои акции с обявена цел "повишаване на ликвидността на акциите на дружеството". Минималната цена в десетата процедура по обратно изкупуване е 5 лв., а максималната 7 лв. за акция. Началният срок е днес 24 октомври 2011 г. На практика няма да има вакуум между двете процедури и цената на акцията на Монбат АД няма да остане без подкрепа. Срок за извършване на обратното изкупуване, в това число и заплащане на изкупените акции е до 180 календарни дни, считано от 24 октомври 2011 г. В случай на изчерпване на количеството, а именно дружеството да изкупи 390 000 акции преди крайния срок, настоящата процедура по обратното изкупуване се прекратява като успешно приключила.  В случай, че до края на срока по първото изречение не се изкупи максималния брой акции управителния съвет на Монбат може, както да удължи срока с нови 180 календарни дни при съответно прилагане на разпоредбата на предходното изречение, така и да прекрати процедурата, независимо от броя изкупени акции. В срока на настоящата процедура в зависимост от пазарните условия Монбат може да променя минималната или максималната цена на обратно изкупуване. В този случай дружеството уведомява КФН, БФБ, инвеститорите и обществеността, като уведомяването се извършва след приключване на борсовата сесия, най-късно до края на работния ден, предхождащ деня, от който влиза в сила промяната на минималната или максималната цена на обратното изкупуване. Лицензиран инвестиционен посредник, на който е дадена поръчка за изкупуването е Бенчмарк Финанс АД.

За последните 12 месеца акциите на Монбат АД поскъпват с 4,3% до 6,24 лв. за акция и 243 млн. лв. пазарна капитализация.  

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:39 | 22.08.22 г.
fallback