fallback

КФН потвърди проспекта на Софарма за листване на Варшавската фондова борса

Комисията временно забрани търговото предложение от Венчър Екуити България ЕАД към останалите акционери на Фонд за земеделска земя Мел Инвест АДСИЦ

12:11 | 21.10.11 г.

Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспект за допускане до търговия на Варшавската фондова борса на акции, издадени от Софарма АД, съобщиха от институцията. Емисията е в размер на 132 млн. лв., разпределени в същия брой обикновени акции. Номиналната им стойност е 1 лев.

Плановете компанията да се листва на борсата във Варшава бяха заявени още през 2008 г., а на 12 май тази година фармацевтичното дружество представи в КФН заявление за потвърждаване на Проспект за публично предлагане на ценни книжа и допускане на ценни книжа за търговия на европейски регулиран пазар.

Проучване на Investor.bg в края на юни показа, че Софарма би била най-голямата фармацевтична компания на Варшавската фондова борса, ако осъществи плановете си за листване там.

Фармацевтичната компания реализира спад в продажбите през септември с 22% спрямо същия месец на предходната година, в това число запазване на продажбите за вътрешен пазар и намаление с 29% на продажбите за износ, свързано с натрупване на запас за бъдещи продажби от руските клиенти през същия период на 2010 г.

На заседанието си КФН издаде и временна забрана за публикуване на търгово предложение от Венчър Екуити България ЕАД за закупуване на акции на Фонд за земеделска земя Мел Инвест АДСИЦ от останалите акционери на дружеството чрез инвестиционен посредник Булброкърс ЕАД.

Регулаторът разрешава на Лайф Брокер ЕООД да извършва дейност като застрахователен брокер на територията на Румъния.

Свързани компании:

Агроенерджи Инвест АДСИЦ(AGI)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:59 | 11.09.22 г.
fallback